Έχοντας κορυφαίο τον φανταστικό Ερνάντεζ και έχοντας ως κορυφαία στιγμή της μέχρι τώρα σεζόν την ανατροπή από 19-13 στο τέταρτο σετ, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 3-1 σετ κόντρα στον Ολυμπιακό στο κλειστό του Μετς και πλέον παίρνει εκείνος την πρωτιά της κανονικής περιόδου στη Volley League ανδρών, κάτι που αυτόματα μεταφράζεται στο απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czdn3qwwnsft)

Με απίθανη ανατροπή από 13-19 σε 25-23 πήρε το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Στο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της έδρας του και πήρε από νωρίς μεγάλες διαφορές, φτάνοντας μάλλον ευκολότερα από ότι θα φανταζόταν ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος στο 25-19 και το 1-0. Στο δεύτερο όμως ο Ολυμπιακός επέστρεψε και ισοφάρισε σε 1-1 (25-23) όντας πιο ψύχραιμος στους τελευταίους κρίσιμους πόντους.

Η ψυχραιμία όμως στα κρίσιμα και η μεγαλύτερη συγκέντρωση πήγε στον Παναθηναϊκό ο οποίος πήρε το τρίτο (και εντυπωσιακότερο από πλευράς διακύμανσης σκορ) σετ με 26-24.

Αυτό το σετ αντί να είναι μια τόνωση ψυχολογίας στους "πράσινους" ήταν ακριβώς το αντίθετο με τους ερυθρόλευκους να κυριαρχούν και να φτάνουν μέχρι και το 19-13 υπέρ τους. Κάπου εκεί ο διακόπτης γύρισε και το "τριφύλλι" πραγματοποίησε μια σπουδαία ανατροπή φτάνοντας στο τελικό 25-23 το οποίο χάρισε όχι μόνο τη νίκη, αλλά και την πρωτιά της κανονικής περιόδου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czdm8ap7vm29)

Το πάρτι στο κλειστό του Μετς κράτησε για πολλή ώρα μετά το φινάλε με τη συνέχεια της μάχης των δύο αιωνίων στα playoffs να προβλέπεται συνερπαστική.