Ο Άρης ήταν κυρίαρχος απέναντι στον Βόλο έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Μάνου Γκαρσία μετά από καιρό και πήρε τη νίκη με 2-0 χάρη σε γκολ των Μορόν και Ανσαριφάρντ οι οποίοι στο τέλος των δύο ημιχρόνων έδωσαν τις λύσεις στην ομάδα του Άκη Μάντζιου. Οι "κίτρινοι" απειλήθηκαν στην ουσία μόνο στο 85' με τον Μπερτόλιο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να δώσει στην ομάδα του "χρυσό βαθμό" στο ντεμπούτο του Χρήστου Κόντη στον πάγκο των "Βολιωτών" οι οποίοι πλέον κοιτούν αποκλειστικά τη μάχη της παραμονής στη Superleague.

Κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης, εξιλεώθηκε ο Μορόν για το 1-0

Ο Άρης αν και δεν μπήκε στο 100%, στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να απειλεί την εστία των Θεσσαλών με τον Μορόν να προειδοποιεί. Ο Βόλος προσπαθούσε απλώς να περιορίσει τις επισκέψεις των "κίτρινων" στην περιοχή του Κόβακς και να κρατήσει μπάλα όποτε αυτό ήταν εφικτό. Ο Κουέστα όμως δεν ανησυχούσε σε κανένα βαθμό και από τη στιγμή που πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες ο Σουλεϊμάνοφ, οι γηπεδούχοι έφταναν όλο και πιο κοντά στο γκολ.

Ο Κόντης είδε τον Γκλάβτσιτς να αποχωρεί τραυματίας και τον Μπαριέντος να τον αντικαθιστά. Όμως τίποτα δεν άλλαξε όσον αφορά την εικόνα της αναμέτρησης. Ολοένα και περισσότεροι παίκτες έφταναν σε τελική προσπάθεια για τον Άρη (11-0 οι τελικές του πρώτου ημιχρόνου) με τον Μορόν να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία όλων σημαδεύοντας το δοκάρι σε κενή εστία. Ένα σκάρτο δίλεπτο αργότερα όμως, ο Ισπανός φορ εξιλεώθηκε καθώς μετά από όμορφη ασίστ του Μάνου Γκαρθία με τακουνάκι, νίκησε τον Κόβακς ο οποίος φέρει ξεκάθαρη ευθύνη.

Χρυσή αλλαγή ο Ανσαριφάρντ, έκανε το 2-0 και χάρισε τη νίκη στον Άρη

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και ενώ είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος για τη διαιτησία του Γκάμαρη κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, το μόνο που άλλαξε είναι ότι ο Βόλος έκανε τελική. Ο Άρης ήταν κυρίαρχος όμως το γκολ δεν ερχόταν ποτέ είτε λόγω αποκρούσεων του Κόβακς, είτε λόγω αστοχίας των παικτών του Μάντζιου.

Σημαντικότερες ευκαιρίες ήταν ένα σουτ του Ζαμόρα το οποίο κατέληξε στο δοκάρι αλλά και μια κεφαλιά του Ανσαριφάρντ την οποία έδιωξε ο Λούνα στη γραμμή. Αμφότεροι πέρασαν ως αλλαγή στο παιχνίδι και είχαν άμεσο αντίκτυπο στη ροή της αναμέτρησης.

Το πρόβλημα για τους "κίτρινους" ήταν ότι δεν "καθάριζαν" το ματς. Μάλιστα ο Βόλος είχε και δοκάρι με τον Μπερτόλιο σε φάση την οποία ήλεγχε ο Κουέστα. Αυτή η φάση σαν να ξύπνησε τους γηπεδούχους καθώς λίγα λεπτά αργότερα (στο 87') ο Ανσαριφάρντ πρόλαβε την έξοδο του Κόβακς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 το οποίο όρισε τη μοίρα του παιχνιδιού οριστικά και αμετάκλητα υπέρ του Άρη.

Οι ενδεκάδες:

Άρης (Ά. Μάντζιος): Κουέστα, Φεράρι, Μπράμπετς, Ρόουζ, Οντουμπάτζο, Βέλεθ, Νταρίντα, Γκαρθία, Σαβέριο, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν

Βόλος (Χ. Κόντης): Κόβακς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Λούνα, Σιέλης, Τρουιγέ, Γκλάβτσιτς, Ντε Καμπς, Ασεχνούν, Κόμπα, Γκαρσία