Μετά τον αποκλεισμό του στον ημιτελικό του Όπεν στο Λος Κάμπος, με θύτη τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στο Ακαπούλκο για να πάρει μέρος στο πεντακοσάρι τουρνουά της ATP. Ο Έλληνας τενίστας περνάει όμορφα στο Μεξικό και αυτό… βγαίνει προς τα έξω. Γι’ αυτό, κιόλας, έσκασε μύτη με την εμφάνιση της εθνικής ομάδας της χώρας και επέδειξε και τις ποδοσφαιρικές γνώσεις του.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Διπλοθεσίτης στο Ακαπούλκο

Πέρυσι, ενώ ήταν να παίξει, αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού στο δεξιό ώμο, πάντως εννοεί ότι το Μεξικό είναι από τους αγαπημένους προορισμούς του.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα. Νιώθω υπέροχα που βρίσκομαι στο Ακαπούλκο. Ανυπομονώ για ένα σπουδαίο τουρνουά αυτή την εβδομάδα”, δήλωσε ο Τσιτσιπάς, που τα ξημερώματα της Τετάρτης, 28 Φεβρουαρίου, θα αντιμετωπίσει τον Ρομάν Σαφιούλιν, 26χρονο Ρώσο τενίστα που βρίσκεται στο νούμερο 39 της παγκόσμιας κατάταξης, στη φάση των “32”. Μάλιστα, το νούμερο 11 της παγκόσμιας κατάταξης θα πάρει μέρος και στο διπλό, με παρτενέρ τον αδελφό του, Πέτρο.


Σε ό,τι αφορά τη… δεινότητά του στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, ρωτήθηκε ποιος είναι ο αγαπημένος Μεξικανός ποδοσφαιριστής του και υπέδειξε τον Σαντιάγκο Χιμένες της Φέγενορντ, 22χρονο φορ με 45 γκολ και 8 ασίστ σε 77 παιχνίδια με τη φανέλα της ομάδας από το Ρότερνταμ, αν και η απάντηση “ο Χιμένες είναι ο αγαπημένος μου”, είναι… λεφτά στην τράπεζα, διότι όλο και κάποιος Χιμένες πρέπει να υπάρχει. Πάντως, ο Τσιτσιπάς έχει δώσει ισχυρές ενδείξεις ότι είναι γνώστης του παγκόσμιου status quo στο ποδόσφαιρο.