Με το... δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο12) στο 500αρι τουρνουά του Ακαπούλκο, με τον Έλληνα τενίστα να μην αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ρώσο Ρόμαν Σαφιούλιν (Νο39) του οποίου επιβλήθηκε άνετα με 2-0 σετ (6-3, 6-4) εξασφαλίζοντας την παρουσία του στους "16" της διοργάνωσης όπου θα διασταυρώσει τα ξίφη του με τον Φλάβιο Κομπόλι (Νο69).

Κυρίαρχος ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Σαφιούλιν και άνετη πρόκριση στους "16" του Ακαπούλκο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καταιγιστικός κόντρα στον Ρομάν Σαφιούλιν (Νο39) τον οποίο νίκησε εύκολα με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και πήρε την πρόκριση του στους "16" του τουρνουά Ακαπούλκο. Ο Έλληνας τενίστας έφτασε τις 8 νίκες τη φετινή χρονιά ενώ στόχος του είναι να επιστρέψει ξανά στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που μπορεί να καταφέρει αν φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.


Ο Τσιτσιπάς δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα κόντρα στον Ρώσο τενίστα ο οποίος δεν κατάφερε να κάμψει σε κανένα σημείο την αντίσταση του Έλληνα πρωταθλητή ο οποίος έκανε από ένα break σε κάθε σετ και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 5 άσους και κανένα διπλό λάθος ενώ σημείωσε έναν winner λιγότερο (14-15) από τον αντίπαλο του και έκανε 12 λιγότερα αβίαστα λάθη (13-25).

Όσον αφορά την διακύμανση του παιχνιδιού, ο Στέφανος έκανε break στο 6ο γκέιμ του πρώτου σετ όπου πήρε το προβάδισμα με 4-2 ενώ στη συνέχεια έσβησε break-point με... σύμμαχο του το σερβίς και πήρε προβάδισμα με 5-2. Ο Σαφιούλιν το μόνο που κατάφερε είναι να μειώσει σε 5-3 για να ακολουθήσει μια... παράσταση του Τσιτσιπά ο οποίος έκανε το 6-3 κατακτώντας το πρώτο σετ με love game.

Roman Safiullin vs Stefanos Tsitsipas .. Full Match Highlights .. R1 .. Acapulco 2024


Στο δεύτερο σετ του ματς, ο Τσιτσιπάς έφτασε πρώτος σε γκέιμ αν και ο Σαφιούλιν έδειξε να έχει βελτίωση στο σερβίς του ενώ ο Έλληνας τενίστας αφού προηγήθηκε με 4-2 δεν είχε κανένα πρόβλημα να ολοκλρώσει την "δουλειά" κατακτώντας και τα επόμενα δυο γκειμ και κατ' επέκταση τη νίκη με 2-0 σετ.

5.000 δολάρια στους πληγέντες του Ακαπούλκο από τον Τσιτσιπά που πέτυχε 5 άσους

Πριν από την έναρξη του τουρνουά του Ακαπούλκο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε προαναγγείλει ότι για κάθε άσο που θα πετύχει στους αγώνες του, θα προσφέρει 1.000 ευρώ στους πληγέντες του τυφώνα Otis που έπληξε με καταστροφικές συνέπειες την περιοχή τον Οκτώβριο του 2023 και επηρέασε περίπου 250.000 οικογένειες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgb0dfxrlzd)
Ο Έλληνας τενίστας σημείωσε 5 άσους κόντρα στον Ρόμαν Σαφιουλίν του οποίου επικράτησε με 2-0 σετ και έτσι 5.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν τα οποία θα δοθούν στους πληγέντες, με τον Τσιτσιπά να στέκεται έμπρακτα στο πλευρό τους και να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο.

Αποκλεισμός για τα αδέρφια Τσιτσιπά στο διπλό του Ακαπούλκο

Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφεραν κόντρα στους Τζούλιαν Κας (Νο48) και Ρόμπερτ Γκάλογουεϊ (Νο43) από τους οποίους ηττήθηκαν με 2-0 σετ (6-4, 6-3) με αποτέλεσμα να αποκλειστούν στην φάση των 16 του τουρνουά του Ακαπούλκο.

Οι Έλληνες τενίστες προσπάθησαν όμως δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους και "υποκλίθηκαν" στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους που ήταν ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργναώσης.