Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα με μοναδικό σκοπό τη νίκη που θα τη διατηρούσε στη κορυφή της βαθμολογίας στη Super League. Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ομάδα του με λίγες αλλαγές με τον Μιχάλη Γρηγορίου να κατεβάζει την ομάδα του με στόχο να διαφυλάξει το σκορ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς αλλά είδαν τους Ηπειρώτες να ανατρέπουν το αποτέλεσμα μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη όμως τα πράγματα άλλαξαν, με την "Ένωση" να πιέζει ασταμάτητα τον ΠΑΣ και να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης στο 69ο λεπτό με τον Πόνσε. Πέντε λεπτά αργότερα το παιχνίδι γύρισε... τούμπα με τον Λιούμπισιτς να κάνει το 3-2 και τον Πόνσε να βάζει το... κερασάκι στη τούρτα για το τελικό 4-2 για την ΑΕΚ. 

Προηγήθηκε η ΑΕΚ - Το γύρισε σε δέκα λεπτά ο ΠΑΣ Γιάννινα

Η "Ένωση" μπήκε με φόρα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας και τη συμπαράσταση του κόσμου της "πνίγοντας" τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα. Η ΑΕΚ κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Σιμάνσκι να εκμεταλλεύεται τη συνεργασία του με τον Άμραμπατ και έκανε το 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgw1jzr2nft)
Οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να βγουν από τη περιοχή τους και να βρουν ευκαιρίες με σκοπό να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Προσπάθησαν να απειλήσουν από στημένες μπάλες και σε μία από αυτές κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης με τον Σομποτσίνσκι, ο οποίος είδες τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του και με ωραίο πλασέ "έγραψε" το 1-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgwjx52axgx)
Οι Ηπειρώτες δε σταμάτησαν εκεί όμως, και με τον Λέο στην επίθεση να κρατάει όμορφα τη μπάλα έφτασαν στην απόλυτη ανατροπή του σκορ. Ο Γάλλος επιθετικός τροφοδότησε τον Παναγιώτη Τζίμα, ο οποίος έφερε τη μπάλα στο αριστερό και με απίστευτο σουτ έβαλε τον ΠΑΣ Γιάννινα μπροστά στο σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgwoigs6rh5)

Έφερε το ματς στα ίσια η ΑΕΚ με γκολ του Πόνσε

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με το... μαχαίρι στα δόντια, θέλοντας να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ. Ο Ματίας Αλμέιδα αρχικά έβαλε τον Πόνσε στη θέση του αρνητικού Λιβάι Γκαρσία και στη συνέχεια πέρασε στην αναμέτρηση τους Λιούμπισιτς, Μάνταλο και Γιόνσον για να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα.

Το πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους κύλησε με την "Ένωση" να απειλεί τον ΠΑΣ Γιάννινα με συνεχόμενα κόρνερ αλλά χωρίς να καταφέρνει να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης. Τελικά η πίεση απέδωσε καρπούς από ένα στημένο, με τον Μάνταλο να εκτελεί το κόρνερ και τον Πόνσε με καρφωτή κεφαλιά να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 69ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgxlknbav5t)

Βρήκε την ανατροπή η ΑΕΚ με "ήρωα" τον Λιούμπιτσιτς

Η ολική ανατροπή δεν άργησε να έρθει μιας και πέντε λεπτά αργότερα, από ακόμη ένα κόρνερ ο Χατζισαφί πήρε τη πρώτη κεφαλιά και ο Λιούμπισιτς μέσα από τη μικρή περιοχή με προβολή έκανε το 3-2 για την ΑΕΚ, με τους φίλους της ομάδας πανηγύριζουν το γκολ της ομάδας τους και να ζητάνε το πρωτάθλημα στο τέλος της χρονιάς. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgxn551oey9)
Η "Ένωση" έβγαλε... φτερά στα πόδια της και έφτασε και σε τέταρτο γκολ με τον Πόνσε να παίρνει τη κεφαλιά που βρήκε στον Λιούμπιτσιτς με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Σούλη για το 4-2 της ΑΕΚ, σε μία φάση πάντως που υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους.

Εντύπωση, μάλιστα, προκάλεσε το γεγονός ότι κάλεσε ανθρώπους των δύο ομάδων μπροστά στους πάγκους για να τους δώσει εξηγήσεις για την καθυστέρηση λήψης της απόφασης. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgxuqmcb5pt)

AEK (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (57' Λιούμπισιτς), Βίντα, Χατζισαφί, Πήλιος (78' Μήτογλου), Άμραμπατ, Σιμάνσκι (58' Γιόνσον), Πινέδα, Ελίασον, Τζούμπερ (58' Μάνταλος), Γκαρσία(46' Πόνσε)


ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Σόρια, Μπακαδήμας, Σομποτσίνσκι, Τσαούσης, Λιάσος, Γκίνο (Μπεγκάλα), Ντεμίρ (64' Τούτου), Ροσάλες (75' Κόντε), Τζίμας (75' Πανάγου), Λεό (84' Κύρκος)