Παραμένει δεύτερος στη Super League ο ΠΑΟΚ, που νίκησε 2-0 τον Πανσερραϊκό, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, εκτός έδρας, για την 25η αγωνιστική και έφτασε τους 57 βαθμούς, ένα λιγότερο από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Ο "δικέφαλος του Βορρά" νίκησε για πρώτη φορά στις Σέρρες ύστερα από 36 χρόνια σε ματς πρωταθλήματος, ενώ έκανε το "τέσσερα στα τέσσερα" απέναντι στο συγκρότημα του Πάμπλο Γκαρσία φέτος. 


Η τελευταία φορά που ο Πανσερραϊκός και ο ΠΑΟΚ συναντήθηκαν στις Σέρρες ήταν στις 17 Ιανουαρίου για το Κύπελλο, όταν ο "δικέφαλος του Βορρά" νίκησε 4-0 στον πρώτο προημιτελικό και εξασφάλισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του θεσμού. Στις τρεις φετινές αναμετρήσεις τους, πριν το παιχνίδι της 28ης Φεβρουαρίου, ο ΠΑΟΚ είχε ένα εντυπωσιακό ενεργητικό 13-0, αλλά σε αυτήν την περίπτωση τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. 

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι, όπως αποδεικνύουν τα τελευταία παιχνίδια της, αρκετά πιο δύσκαμπτη σε αυτό το σημείο της σεζόν, ενδεχομένως περιμένοντας να κάνει το φορμάρισμά της ενόψει Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη φάση των "16" του Conference League αλλά και Play off της Super League, ενώ οι απουσίες, μπαίνοντας στο γήπεδο των Σερρών, ήταν πλείστες: Εκόνγκ, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Σάστρε λόγω τραυματισμών, Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Κοτάρσκι ελέω ίωσης, Κουλιεράκης και Μεϊτέ λόγω τιμωρίας. 

Ο Πάμπλο Γκαρσία, ωστόσο, ανέβαινε το δικό του "Γολγοθά", αφού δεν μπορούσε να βασιστεί στους Άλεκσιτς, Μπετανκόρ, Ουεντραόγκο, Τομάς. 

Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ: Άργησες Διαμαντή 


Πάντως, ο Πανσερραϊκός είχε ένα σαφές αμυντικό πλάνο, κάτι που σε συγκερασμό με την έλλειψη αφέλειας και το ότι ο ΠΑΟΚ δεν "φυσούσε", θα έκανε δυσκολότερη την κατάσταση για το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου. 

Επιπλέον, είχε και τον Αμρ Ουάρντα, ο οποίος έχει βρει τα πατήματά του και είχε επιπλέον κίνητρο απέναντι σε μία ομάδα τη φανέλα της οποίας έχει φορέσει για τρία χρόνια και... κάτι ψιλά, ο οποίος είχε όρεξη και κρατούσε απασχολημένη την άμυνα, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μην μπορεί να εγκατασταθεί στα καρέ του Πανσερραϊκού. 

Φυσικά, η διαφορά, σε ένα συγκρότημα που αυτήν τη στιγμή μοιάζει φορτωμένο με προπόνηση, ήταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Μετά την κεφαλιά του Σαμάτα άουτ νωρίς, στο 5', αυτό το φαινόμενο του ελληνικού ποδοσφαίρου έπιασε δουλειά. Στο 7' έκανε ένα σουτ που πέρασε εκτός και στο 45+2' έγινε το... άργησες Διαμαντή, που μοιάζει με ατάκα από μελόδραμα της δεκαετίας του '60, ωστόσο βρήκε την κυριολεξία του: ο αμυντικός του Πανσερραϊκού προσπάθησε να καλύψει την μπάλα από τον 20χρονο μεσοεπιθετικός, ο Κωνσταντέλιας τον προσπέρασε, δίχως να τον αγγίξει, πού λέει ο λόγος, από τα δεξιά του και με ένα μυτάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χοβάν. 





Ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλες καλές στιγμές, ενώ ο Ουάρντα πήγε να βάλει μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους στο 15', όμως το σουτ του απέκρουσε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς. 


Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ: Το χάλασε ο Μορέιρα


Με το σκορ στο 1-0, ο Πανσερραϊκός είχε δικαίωμα στην ελπίδα, ενώ και ο Χοβάν, από τους πλέον σταθερούς ποδοσφαιριστές της ομάδας από τις Σέρρες, έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Ντεσπόντοφ στο 62'. 

Στο 68' ο Στάικος απείλησε, με σουτ που μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς, όμως ένα λεπτό αργότερα οο Μορέιρα αποβλήθηκε  για αγκωνιά στον Μάρκος Αντόνιο, ενώ έκανε και βολές στην μπάλα με τα νεύρα του. Μάλιστα, περνώντας δίπλα στον Λουτσέσκου, ο Ρουμάνος τού είπε κάτι και ο 29χρονος Ουρουγουανός τον έσπρωξε, δημιουργώντας νέα εστία έντασης. Κίτρινες δέχθηκαν ο Παντελής Κωνσταντινίδης και ο Κωνσταντίνος Φλίσκας, ενώ ο Ουάρντα ζήτησε το λόγο από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. 


moreira_lucesku_panserraikos_paok



Τα πράγματα έγιναν λίγο πιο εύκολα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος, πάντως, θα έπρεπε να προστατεύσει τα μετόπισθέν του, απέναντι σε μια ομάδα που επρόκειτο να ρισκάρει. Ο Πανσερραϊκός είχε ισορροπήσει το ματς και συνέχισε να πιέζει, με τον Σοφιανό, σε φάση δεύτερης κατοχής, να σουτάρει στο 69'. 

Ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλη ευκαιρία με τον Ντεσπόντοφ, στο 77', με τον Χόβαν να του λέει πάλι όχι, ενώ λίγο αργότερα ο πορτιέρε του Πανσερραϊκού έκανε το ίδιο και σε σουτ του Τάισον. 

Ο Πανσερραϊκός τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, αφού ο Δεληγιαννίδης, στην προσπάθειά του να σταματήσει τον Τάισον για να μη βγάλει αντεπίθεση, τον βρήκε με την τάπα σε τάκλιν και είδε την απευθείας κόκκινη από τον Διαμαντόπουλο. Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, ένιωσε ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα να χωλαίνει αισθητά και το ιατρικό επιτελείο του "δικέφαλου" να βάζει κι άλλον... ντορβά στο κεφάλι του. 

Ο "δικέφαλος του Βορρά" έφτασε στην τελική επικράτηση με αυτογκόλ του Πεταυράκη, που η μπάλα βρήκε πάνω του ύστερα από καραμπόλα, στο 90'. Ο Πανσερραϊκός έμεινε στους 24 βαθμούς και δεν πρόκειται να πάει ανέμελος στα play out. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ασπάστηκε, ύστερα από τη λήξη του παιχνιδιού, την ιδέα για ένα δυσλειτουργικό ΠΑΟΚ, ενώ ο Γκαρσία υπήρχε η ένδειξη ότι ήταν στραβωμένος, αφού δεν μίλησε στα ελληνικά στη συνέντευξη μετά τη λήξη του παιχνιδιού. 

Πανσερραϊκός (Π. Γκαρσία): Χόβαν, Θυμιάνης, Διαμαντής, Πεταυράκης, Δεληγαννίδης, Ντανκερλούι, Πηλέας (66' Σοφιανός), Οικονόμου (66' Στάικος), Μορέιρα, Ουάρντα, Γούλερι. 
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Κετζιόρα, Νάσμπεργκ, Ότο, Σβαμπ, Οζντόεφ (63' Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (63' Τάισον), Κωνσταντέλιας, Σαμάτα.