Την ευκαιρία να επιστρέψει άμεσα στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP θα έχει τα ξημερώματα της Παρασκευής (2.00 π.μ.) ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά της ATP που διεξάγεται στο Ακαπούλκο του Μεξικό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει στο κεντρικό κορτ του Abierto Mexicano τον Άλεξ ντε Μινόρ και αν καταφέρει να επικρατήσει του 25χρονου Αυστραλού θα επιστρέψει από τη Δευτέρα στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

"Ίδρωσε" στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς για να πάρει την πρόκριση

Για να φτάσει, βέβαια, στα προημιτελικά του τουρνουά, ο ”Στεφ” κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Φλάβιο Κομπόλι και η αλήθεια είναι ότι ζορίστηκε απρόσμενα (ιδιαίτερα στο δεύτερο σετ) για να τα καταφέρει. Ο Ιταλός επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τη χαλαρότητα του Τσιτσιπά, έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση σε 1-1 σετ, αλλά τελικά δεν κατάφερε να στερήσει από τον Έλληνα άσο την παρουσία του στον 70ό προημιτελικό της καριέρας του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Στέφανος είχε μόλις 5 άσους σε ολόκληρο το παιχνίδι, πολύ κακό ποσοστό στο πρώτο σερβίς (51%) και 22 αβίαστα λάθη (έναντι 37 του αντιπάλου του) και παρά τη σχετικά άνετη επικράτησή του στο πρώτο σουτ (με 6-3) τα βρήκε… μπαστούνια στο δεύτερο.

Απίθανη ανατροπή του Τσιτσιπά στο tie break

Με τους δύο αντιπάλους να πετάνε διαδοχικές ευκαιρίες για να “σπάσουν” το σερβίς και να πάρουν προβάδισμα στο σετ, το παιχνίδι έμελλε να κριθεί στο tie break με τον Κομπόλι να παίρνει τεράστιο προβάδισμα με 5-2 μετά από διαδοχικά λάθη του Τσιτσιπά.

Με δύο διαδοχικά μίνι μπρέικ, όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής επέβαλλε γρήγορα το νόμο του μείωσε άμεσα σε 5-4 και τελικά έφτασε στην τελική επικράτηση με 8-6.

Με τη νίκη του αυτή, μάλιστα, ο Τσιτσιπάς παρέμεινε αήττητος στις μονομαχίες του με παίκτες που βρίσκονται εκτός του Top20 της παγκόσμιας κατάταξης, γεγονός που κλήθηκε να σχολιάσει στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του ματς:

“Η προπόνηση, το να προσπαθείς να μένεις ήρεμος σε τέτοιες καταστάσεις, γιατί παίζεις με παίκτες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, απλά θα βγουν εκεί έξω και θα παίξουν το καλύτερό τους. Σε αυτά τα ματς οι προσδοκίες πάνω σου είναι μεγαλύτερες και είναι σημαντικό να μένεις ήρεμος και να αντιμετωπίζεις κάθε ματς σα να είναι απέναντι σε Top 10 τενίστα”, υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στην ανατροπή με την οποία “έκλεισε” το παιχνίδι με τον Κομπόλι επεσήμανε:

“Η πρώτη μου σκέψη ήταν να προσπαθήσω να μείνω εκεί για άλλον έναν πόντο. Δεν είναι εύκολο να είσαι πίσω με 2-5 και ο αντίπαλός σου να έχει το σερβίς για τους 2 επόμενους πόντους. Ήταν απίθανη ανατροπή για να είμαι ειλικρινής, ειδικά σ' αυτό το σημείο του παιχνιδιού, στο οποίο το momentum άλλαξε πολύ γρήγορα. Πιο πριν σέρβιρα για το ματς... Είναι κάτι που δεν περιμένεις και σίγουρα υπάρχει η αμφιβολία στο μυαλό σου. Εκείνη τη στιγμή κατάφερα να συγκροτήσω τον εαυτό μου και αρνήθηκα να πάω σε 3ο σετ”.