Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειαζόταν απεγνωσμένα τη νίκη απέναντι στον Άλεξ ντε Μινόρ στα προημιτελικά του τουρνουά της ATP στο Ακαπούλκο για δύο λόγους. Πρώτον, για να εκθρονίσει τον Αυστραλό και να βρεθεί μια ανάσα από τον πρώτο σημαντικό τίτλο της σεζόν. Δεύτερον, για να… πετάξει εκτός TOP10 της παγκόσμιας κατάταξης τον αντίπαλό του και να επιστρέψει άμεσα στην κορυφαία δεκάδα.

Το κίνητρο ήταν διπλό και σημαντικό! Και κάπως έτσι ο Έλληνας πρωταθλητής εμφανίστηκε με… μάτι που γυαλίζει στο κεντρικό κορτ του Abierto Mexicano και χωρίς ίχνος υπερβολής ισοπέδωσε τον ντε Μινόρ με 6-1, πριν καλά καλά προλάβει ο Αυστραλός να «ζεσταθεί». Ήταν τόσο καταιγιστικός ο «Στεφ» στο πρώτο σετ που το κέρδισε σε λιγότερο από μισή ώρα (29 λεπτά). Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί τι θα ακολουθούσε…

Μετά την "καταιγίδα" του πρώτου σετ ο Τσιτσιπάς "χάθηκε"

Ο Ντε Μινόρ όχι μόνο έβγαλε αντίδραση, αλλά «έσπασε» τρεις φορές το σερβίς του Τσιτσιπά κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ, το οποίο και κατέκτησε με 6-3 γκέιμς.

Με το μυαλό του Έλληνα τενίστα να έχει θολώσει, ο Αυστραλός μετέτρεψε σε περίπατο και το καθοριστικό νικητήριο σετ. Ο Ντε Μινόρ βρήκε το break που χρειαζόταν μόλις στο 5ο γκέιμ (μετά το αρχικό 2-2), ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να απαντήσει και κάπως έτσι ο Αυστραλός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη (φτάνοντας στο τελικό 2-1 ξανά με 1-6, 6-3, 6-3) στις μονομαχίες των δύο αντιπάλων ύστερα από δέκα διαδοχικές ανεπιτυχείς προσπάθειες.

Ενδεικτικό της κάκιστης εμφάνισης του Στέφανου μετά το πρώτο σετ είναι ότι μέτρησε περισσότερα από 40 αβίαστα λάθη έναντι μόλις 17 winners.

Πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα περιμένει να μάθει αν ο Ντε Μινόρ θα καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο Ακαπούλκο, γιατί αν το πράξει ο Έλληνας πρωταθλητής, θα μείνει για άλλη μία εβδομάδα εκτός TOP 10 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.