Το Παγκόσμιο Κύπελλο παλαιμάχων είναι γεγονός και πρόκειται να διεξαχθεί στην Αγγλία, με βάση την "Daily Mail", το καλοκαίρι του 2024. Πρόκειται για μία διοργάνωση που, εφόσον πραγματοποιηθεί, αναμένεται να προσελκύσει ένα κοινό που θα μαγνητιστεί, όχι από την ταχύτητα ή την εκρηκτικότητα -αν και δεν αποκλείεται να εκπλαγεί- αλλά από τα πρόσωπα που θα παίζουν. 

Παγκόσμιο Κύπελλο παλαιμάχων: Μια ιδέα του Elite Players Group 

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές πήραν το... νόμο στα χέρια τους προκειμένου να διοργανώσουν το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο για παλαίμαχους ποδοσφαιριστές άνω των 35. Πολλοί εκ των σημαντικών στην Ιστορία του ποδοσφαίρου είναι μέλη του Elite Players Group, το οποίο έχει αναλάβει τη διοργάνωση. Θα είναι μια νότα... δροσιάς, αφού είναι προγραμματισμένο γίνει στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" του Νιούκαστλ, το οποίο χωρά 52.000 θεατές. 

Η διάρκειά του θα είναι... μινιόν, όπως λέει και ο Τιερί Ανρί, που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να παίξει στη διοργάνωση μαζί με τους Μαρσέλ Ντεσαγί και Κριστιάν Καρεμπέ -για να υπάρχει και ένα στοιχείο... Ολυμπιακού- αφού θα διεξαχθεί για ένα τριήμερο τον Ιούνιο. 

Παγκόσμιο Κύπελλο παλαιμάχων: Μεγάλο το ενδιαφέρον 

Όλες οι μεγάλες εθνικές ομάδες, Βραζιλία, Ιταλία, Γαλλία, Αργεντινή, Γερμανία και Ισπανία, θα εμφανιστούν στο Νιούκαστλ, ενώ οι παίκτες που φέρεται να θέλουν να παίξουν δεν είναι λίγοι: Ροναλντίνιο, Κακά, Ρομπέρτο Κάρλος και Ριβάλντο για τη "σελεσάο", Καμπιάσο, Κρέσπο από Αργεντινή, Τότι, Καναβάρο, Ματεράτσι για την Ιταλία, Πουγιόλ και Βίγια για την Ισπανία. 

Όρος για να παίξει ένας παλαίμαχος τις εθνικές ομάδες είναι να έχει τουλάχιστον μία συμμετοχή στην εθνική Ανδρών της χώρας του, να είναι πάνω από 35 και να έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο.