Βρίσκοντας ένα ξέσπασμα την... κατάλληλη στιγμή, η ΑΕΚ έφυγε με τεράστιο διπλό από την "PAOK Sports Arena" τόσο σε εύρος νίκης όσο και σε... σημασία! Οι "κιτρινόμαυροι" είδαν τον Κουζμίνσκας να ηγείται επιθετικά και να κλείνει εξαιρετικά την τρίτη περίοδο, εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ που βρήκαν σε εκείνο το σημείο ξεκινώντας να παίζουν επιτέλους άμυνα στην τέταρτη περίοδο και πήραν τη νίκη που τους κάνει φαβορί για την έκτη θέση της Basket League (είχαν κερδίσει και στο κλειστό των Άνω Λιοσίων τον ΠΑΟΚ) η οποία απλώς σημαίνει ότι... αποφεύγουν Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούς πλέον στο 8-11.

Άκρως παραγωγικό πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να κλείνει προηγούμενος στον πόντο από την ΑΕΚ

Οι δύο ομάδες μοιραστήκαν εξ ημισείας το πρώτο δεκάλεπτο με τον ΠΑΟΚ να ξεκινά καλύτερα, την ΑΕΚ να ισορροπεί ειδικά από τη στιγμή που μπήκαν στο παρκέ Κουζμίνσκας και Καράμπελας και να φτάνει σε μικρό +6 (12-18) με τον "Δικέφαλο του Βορρά" όχι απλώς να μειώνει ξανά, αλλά να προσπερνάει κιόλας με buzzer-beater του Τάουνς οποίος παρέα με τον Άλστον ήταν "αιχμές του δόρατος" της επίθεσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czjfo3pk85jl)

Η παραγωγικότητα στην επίθεση συνέχισε να είναι σε άκρως υψηλά επίπεδα και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Καμία εκ των δύο ομάδων δε βρήκε διαφορά άνω των 5 πόντων (έφτασε μέχρι το 36-31 ο ΠΑΟΚ) με το προβάδισμα να εναλλάσσεται διαρκώς. ΜακΡέι και Νάιτ έδωσαν βοήθειες στην ΑΕΚ ενώ Τσαϊρέλης και Άλστον εξακολουθούσαν να δίνουν σκορ κάτω από τη ρακέτα με τον Φρίντρικσον να ηγείται τόσο σε εκτέλεση όσο και σε δημιουργία.

Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο τέλος της τρίτης περιόδου με εξαιρετικό Κουζμίνσκας

Στο τρίτο δεκάλεπτο "πέφταν κορμιά" με μια σύγκρουση "κεφάλι με κεφάλι" των ΜακΝίς και Αγραβάνη να τρομάζει το κοινό και να στέλνει τους δύο παίκτες για ράμματα!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czjgol6g60m9)

Ολόκληρη η περίοδος πήγαινε ξανά με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται διαρκώς στο προβάδισμα για... 7:30' λεπτά (59-59). Στα τελευταία 2:30' η ΑΕΚ βρήκε ένα 8-2 με τον Κουζμίνσκας να πετυχαίνει όλους τους πόντους αυτού του διαστήματος και μπήκε στην τελική ευθεία με προβάδισμα +6 πόντων (61-67).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czjgs3bx14xl)

Το προβάδισμα της ΑΕΚ έγινε διψήφιο και ο ΠΑΟΚ δεν είχε απάντηση

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ που βρήκε στο τέλος της τρίτης περιόδου και με διαδοχικούς πόντους του Νετζήπογλου ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (61-71) με τον Χόλινς με τρίποντο να διευρύνει το προβάδισμα στο +13 (61-74). 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czjgyylboysx)

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση σε αυτό το ξέσπασμα της ΑΕΚ με την ομάδα του Ηλία Ζούρου να διαχειρίζεται άρτια την υπέρ της κατάσταση και να φτάνει στη νίκη. Ένα φάουλ πάνω στον Νάιτ λίγο έλειψε να δημιουργήσει ένταση καθώς ο Αμερικανός γκαρντ της "Ένωσης" τραυματίστηκε και αποχώρησε.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 45-44, 61-67, 85-94