Το όνειρο της εξόδου στο UEFA Champions League καλά κρατεί για τις Άστον Βίλα και Στουτγκάρδη. Οι "ευχάριστες εκπλήξεις" σε Premier League και Bundesliga, πήραν σπουδαία διπλά και μάλιστα με το ίδιο ακριβώς σκορ (2-3) στις έδρες των Λούτον και Βόλφσμπουργκ, αντίστοιχα. Στη Serie A η Ρόμα πήρε ευρεία νίκη στην έδρα της ανεβασμένης Μόντσα, η Σαλερνιτάνα των Μανωλά και Πασαλίδη ήρθε ισόπαλη κόντρα στην Ουντινέζε και συνεχίζει ως φαβορί για τον υποβιβασμό ενώ Τορίνο και Φιορεντίνα ήρθαν 0-0 σε μια ισοπαλία που δεν ευνοεί κανέναν.

Premier League: Ο Ντίνιε λύτρωσε την Άστον Βίλα στο 89'

Η Λούτον έδειξε για ακόμη μια αγωνιστική πως είναι μια ομάδα με μέταλλο, που δεν έχει καμία σχέση με τις "άχρωμες" Μπέρνλι και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς είδε τους "Χωριάτες" να προηγούνται στο ημίχρονο χάρη σε δύο γκολ του Γουότκινς, όμως βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στην ισοφάριση με γκολ των Τσονγκ και Μόρις. 

Οι γηπεδούχοι φλέρταραν με έναν πολύ σημαντικό βαθμό για αυτούς στη μάχη που δίνουν για την παραμονή στην κατηγορία και μια πολύ σημαντική απώλεια για την Άστον Βίλα στη δική της προσπάθεια για έξοδο στο UEFA Champions League. Παρ' όλα αυτά, ο Λουκά Ντίνιε εμφανίστηκε στο 89'... ως από μηχανής θεός και έκανε το 2-3 χαρίζοντας το τρίποντο στην φανταστική ομάδα του Ουνάι Έμερι.

Bundesliga: Διπλό... Champions League για τη Στουτγκάρδη

Η Στουτγκάρδη αν και είχε δει τις Ντόρτμουντ και Λειψία να κερδίζουν και να τη φτάνουν προσωπικά στο -3 και -4, αντίστοιχα, δεν προήθηκε καθόλου και πήρε τεράστιο διπλό το οποίο την φέρνει πιο κοντά στη δεύτερη Μπάγερν (στους 54) παρά σε "Βεστφαλούς" και "Ταύρους" που παλεύουν για την τέταρτη θέση.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης ο Σερχού Γκιρασί με δύο τέρματα που "ξεκλείδωσαν" την άμυνα της Βόλφσμπουργκ. Οι γηπεδούχοι αν και ισοφάρισαν το πρώτο γκολ του φορ από τη Γουινέα με γκολ του Μέλε, μετά το δεύτερο δέχθηκαν και ένα... τρίτο από τον Βανομάν το οποίο έγειρε την πλάστιγγα οριστικά υπέρ των φιλοξνεούμενων. Ο Ενμέτσα μείωσε στο τελικό 2-3.

Guirassy Brace In 5-Goal-Thriller | VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart | Highlights | MD 24 | Buli 23/24

Serie A: Θρίαμβος της Ρόμα στη Μόντσα, τραυματίστηκε πάλι ο Μανωλάς για τη Σαλερνιτάνα

Με τέσσερα γκολ από τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και εξαιρετικό ποδόσφαιρο, η Ρόμα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι πήρε ευρύτατη νίκη στην έδρα της φορμαρισμένης Μόντσα (3 νίκες, 2 ισοπαλίες στα τελευταία 5 παιχνίδια της). Ο Πελεγκρίνι έλυσε με γκολάρα τον "Γόρδιο Δεσμό" και ο Λουκάκου έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στο ημίχρονο. Ντιμπάλα και Παρέδες ανέβασαν ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ με τον Καρμπόνι να βάζει το... γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czjjr06234gx)

Η Σαλερνιτάνα αν και προηγήθηκε με γκολ του Τσάουνα στο 10', είδε τον Χασάν Καμαρά να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με το 1-1 να μένει μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης και την ομάδα των Μανωλά και Πασαλίδη να παραμένει στην τελευταία θέση. Οι δύο Έλληνες αντικατέστησαν ο ένας τον άλλον στο 72' με τον πρώην στόπερ του Ολυμπιακού να φεύγει τραυματίας και τον πρώην στόπερ του ΟΦΗ να παίρνει τη θέση του. Με 10' παίκτες αγωνιζόταν η Ουντινέζε από το 64' λόγω αποβολής του Εμποσέλε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czjggb75x9w1)

Στο τελευταίο χρονικά σαββατιάτικο παιχνίδι στη Serie A, Τορίνο και Φιορεντίνα αλληλοεξουδετερώθηκαν και αρκέστηκαν στον έναν βαθμό της "λευκής ισοπαλίας". Η αναμέτρηση είχε φάσεις όμως μόλις δύο από κάθε ομάδα κατέληξαν στην εστία δοκιμάζοντας τους Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και Τερατσιάνο. Αυτή η ισοπαλία στην ουσία βγάζει εκτός διεκδίκησης ευρωπαϊκού εισιτηρίου την Τορίνο που μένει στους 37 βαθμούς και την 10η θέση ενώ η Φιορεντίνα έχασε έδαφος στο κυνήγι αρχικά της εξάδας και εν συνεχεία της τετράδας μένοντας στους 42 βαθμούς και την 7η θέση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czjm11qudzox)

La Liga: Της... ισοπαλίας σε "Βαγιέκας" και "Αλφόνσο Πέρεθ"

Ράγιο Βαγιεκάνο - Κάντιθ (1-1) και Χετάφε - Λας Πάλμας (3-3) αναδείχθηκαν ισόπαλες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με αυτή που μένει περισσότερο δυσαρεστημένη να είναι αυτή που ισοφάρισε στο... 90+12'! Η Κάντιθ αν και κατάφερε να σώσει το βαθμό της ισοπαλίας με το γκολ του Ερνάντεθ (ο Λεζέν είχε βάλει μπροστά τη Ράγιο στο 88') μένει στην επικίνδυνη ζώνη και στο -5 από Θέλτα και Μαγιόρκα που αυτή τη στιγμή σώζονται.

Χετάφε και Λας Πάλμας προσέφεραν γκολ, θέαμα και έντονες συγκινήσεις στο παιχνίδι ενώ και τα 6 γκολ συνολικά μπήκαν στα πρώτα 57' λεπτά. Με γκολ των Μάτα (11'), Γκρίνγουντ (14') οι γηπεδούχοι βρήκαν προβάδισμα με τον Σάντρο Ραμίρεζ (35') να μειώνει προσωρινά προτού ο Μακσίμοβιτς (ο παίκτης που έχει κλείσει ο Παναθηναϊκός για το καλοκαίρι) κάνει το 3-1 στο 45'. Στο δεύτερο ημίχρονο η Χετάφε δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμά της με Καρδόνα (50') και Μουνίρ (57') να ισοφαρίζουν στο τελικό 3-3.