Μετά τη νίκη της στο Κάζιν, η Ελλάδα νίκησε και στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης την Βοσνία-Ερζεγοβίνη με 27-23 σε διάστημα πέντε ημερών, με την "γαλανόλευκη" να πραγματοποιεί κυρίαρχη εμφάνιση και να εξασφαλίζει την τρίτη θέση στον πρώτο προκριματικό όμιλο του Euro 2024 όπου και ενδέχεται να της δώσει το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης.

Ακολουθούν τα παιχνίχιδα με την Κροατία στην Κοζάνη (3/4) και τη Ρουμανία στο Μπουζάου (7/4) και αυτό που επί της ουσίας φιλοδοξεί η εθνική ομάδα είναι με το τέλος της φάσης των ομίλων να βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των οκτώ γκρουπ για να βρεθεί στο τέλος της χρονιάς για πρώτη φορά στην ιστορία της στην τελική φάση του Euro.


"Νωθρό" ξεκίνημα για την Ελλάδα κόντρα στην Βοσνία

Η Ελλάδα δεν ξεκίνησε ιδανικά το ματς αφού δεν έβρισκε τις λύσεις σε άμυνα και επίθεση στα πρώτα λεπτά, δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Βοσνίας η οποία μπήκε αρκετά δυνατά και προηγήθηκε με 2-0. Στη συνέχεια, η "γαλανόλευκη" πέρασε στην... αντεπίθεση και μείωσε με την Χατζηπαρασίδου σε 1-2 ωστόσο οι φιλοξενούμενες βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα με την Βράσνιτς που έδωσε ξανά προβάδισμα δυο τερμάτων (1-3). Η Κερλίδη μείωσε εκ νέου σε 2-3 ενώ η Εθνική έφερε στα ίσα το ματς (3-3) με την Χατζηπαρασίδου.

Το ματς όσο κυλούσαν τα λεπτά αποκτούσε πολύ καλό ρυθμό ενώ αν και η Βοσνία σκόραρε για το 3-4, η Ελλάδα ισοφάρισε (4-4) ξανά, αυτή τη φορά από τη σημείο του πέναλτι με εύστοχο χτύπημα της Χατζηπαρασίδου που είχε φτάσει ήδη στα πρώτα λεπτά τα τρία γκολ. Δια... χειρός Παναγιωτοπούλου ήρθε το πρώτο προβάδισμα (5-4) για την Ελλάδα στον αγώνα ενώ στη συνέχεια ισοφάρισαν οι Βόσνιες σε 5-5 με την Μάγκιτς.

Ανέβασε... στροφές και πήρε τα ηνία η Ελλάδα

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι δυο ομάδες ήταν άστοχες στις επιθέσεις τους και δεν έβρισαν τις λύσεις κυρίως επιθετικά, με την Εθνική να πετυχαίνει μετά από ώρα γκολ με την Κερλίδη η οποία έδωσε το προβάδισμα (6-5) στην ομάδα της την οποία και... ξεμπλόκαρε επιθετικά. Η Ελλάδα αφού εκεμταλλεύτηκε το λάθος της Βοσνίας, βγήκε στην κόντρα με την... ασταμάτητη Χατζηπαρασίδου που σκόραρε για το 7-5  ενώ με... σύμμαχο την άμυνα η Εθνική κράτησε μακριά από την εστία της την Βοσνία και έκανε το 8-5 με την Κερλίδη η οποία έδωσε  για πρώτη φορά διαφορά δυο τερμάτων στην "γαλανόλευκη".

Η Βοσνία απάντησε (8-6) όμως η Ελλάδα που έδειχνε να έχει βρει τα πατήματα της στην επίθεση βρήκε γκολ από την Κερλίδη που ανέκτησε τη διαφορά τριών τερμάτων (9-6) ενώ η Ζυγούρα "εκτόξευσε" τη διαφορά στους τέσσερις (10-6) για πρώτη φορά. Η Κερλίδη που έδειχνε σε εξαιρετική κατάσταση, σκόραρε για το 11-6 ενώ μ'ένα σερί 2-0 η Βοσνία κατάφερε να μειώσει σε 11-8.

ellada-vosniahandball


Απόλυτη κυρίαρχη η Ελλάδα διατήρησε την υπέρ της διαφορά

Με το... δεξί μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα που πέρασε μπροστά με 12-8 αυξάνοντας τη διαφορά στους τέσσερις ενώ με την είσοδο της στο παιχνίδι η Ανδρίτσου βρήκε δίχτυα και έκανε το 13-8. Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός στα επόμενα λεπτά, με την μία ομάδα να... απαντά στην άλη και το σκορ να οδηγείται στο 14-10 υπέρ της Εθνικής μας ομάδας. Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Η Ελλάδα σκόραρε με την Κερλίδη για το 15-10 ενώ η Βοσνία... απάντησε μειώνοντας σε 15-11 με ωραία προσωπική ενέργεια της Ίσιτς.

Σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, η Βοσνία σκόραρε ξανά και μείωσε εκ νέου σε 15-12 σ' ένα σημείο όπου η ελληνική άμυνα δεν είχε την απαιτούμενη προσήλωση. Η Στουγιαννίδου έδωσε... πνοή στην επίθεση πετυχαίνοντας το 16-12 ενώ η Ανδρίτσου ανέβασε τη διαφορά στους πέντε (17-12). Η Ίσιτς μείωσε σε 17-13 για την Βοσνία όμως η Ελλάδα απάντησε με γκολ της Ζουγούρα που έδωσε ξανά... αέρα πέντε τερμάτων (18-12). 

Έβγαλε αντίδραση η Βοσνία, πήρε τη νίκη η Ελλάδα

Η Βοσνία έβρισκε επί της ουσίας λύσεις με την Ίσιτς επιθετικά, η οποία "χτύπησε" εκ νέου και μείωσε σε 18-14 ενώ με ένα σερί 2-0 η Ελλάδα προηγήθηκε με 20-14 πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη της διαφορά στο παιχνίδι την οποία ανέβασε κι άλλο η Κερλίδη που πετούσε... φωτιές και έγραψε το 21-14 μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στις Βόσνιες που έβλεπαν τις Ελληνίδες να είναι ασταμάτητες επιθετικά. Η διαφορά επτά τερμάτων έγινε οκτώ (22-14) δια... χειρός της Στουγιαννίδου σ' ένα σημείο που οι Βόσνιες έδειχναν να τα έχουν χαμένα και στις δυο πλευρές του γηπέδου.

Το 22-14 έγινε 22-18 μ' ένα ξέσπασμα της Βοσνίας που σημείωσε 4-0 σερί πιάνοντας στον "ύπνο" την ελληνική άμυνα ενώ η Ίσιτς ευστόχησε στη συνέχεια από το σημείο του πέναλτι και μείωσε εκ νέου σε 22-19. Αφού "ξεκόλλησε" επιθετικά η Ελλάδα, σκόραρε μετά από ώρα για το 23-19 ενώ στη συνέχεια η Εθνική έβγαλε αντίδραση και ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +5 (25-20). Η Βοσνία αν και μείωσε σε 25-21, είδε την Σαλομαδά να ανακτά το προβάδισμα των πέντε τερμάτων (26-21). Η Βοσνία μείωσε σε 26-22 ενώ στη συνέχεια η Ανδρίτσου έκλεψε τη μπάλα και έφυγε στην κόντρα γράφοντας το 27-22. Το τελικό 27-23 διαμόρφωσε η Πάντζα στην τελευταία επίθεση του αγώνα.

Tα πεντάλεπτα: 1-2, 5-4, 5-4, 7-5, 10-6, 11-8 (ημ.), 15-12, 19-14, 21-14, 22-17, 23-20, 27-23.