Η εβδομάδα της κρίσης για τις 16 ομάδες που διεκδικούν ένα από τα οκτώ εισιτήρια των προημιτελικών του φετινού UEFA Champions League έφτασε. Από απόψε το βράδυ μέχρι εκείνο της Τετάρτης 13 Μαρτίου θα μάθουμε σταδιακά το παζλ της φετινής οκτάδας, με τις περισσότερες ρεβάνς να μοιάζουν εξαιρετικά αμφίρροπες.

Ουσιαστικά μόλις τρεις ομάδες μοιάζουν να έχουν σχεδόν εξασφαλισμένη θέση στα προημιτελικά μετά από τα πρώτα παιχνίδια. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει πάρει ήδη θέση στην αίθουσα των κληρώσεων των γραφείων της UEFA στη Νιόν (μετά τη νίκη της στην Κοπεγχάγη με 3-1), η Ρεάλ Μαδρίτης μόνο με θαύμα δεν θα τη συνοδέψει (καθώς έχει επικρατήσει 1-0 μέσα στη Λειψία της γερμανικής ομάδας), ενώ και το “καθαρό” 2-0 της Παρί Ζεν Ζερμέν επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ φαντάζει ως “μαξιλαράκι ασφαλείας” για την παρέα του Κιλιάν Εμπαπέ.

Οι ρεβάνς του UEFA Champions League και η... υπό κατάρρευση Μπάγερν

Στη “Reale Arena” (το θρυλικό “Ανοέτα”) του Σαν Εμπαστιάν δίνεται μάλιστα απόψε στις 22.00 το εναρκτήριο λάκτισμα των επαναληπτικών της φάσης των «16» του UEFA Champions League, αν και η αλήθεια είναι ότι τα φώτα του ενδιαφέροντος στρέφονται περισσότερο στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς.

Στο Μόναχο η προβληματική Μπάγερν του Τόμας Τούχελ, υποδέχεται τη Λάτσιο κουβαλώντας όχι μόνο το βάρος της ήττας της στο “Ολίμπικο” με 1-0, αλλά και του κλίματος αμφισβήτησης που μοιάζει να ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά του στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz54rfaxx5cp)

Τα υπόλοιπα τέσσερα ζευγάρια της φάσης των “16” μοιάζουν ορθάνοιχτα σε κάθε σενάριο. Ακόμη και η Άρσεναλ που φάνταζε ως αδιαφιλονίκητο φαβορί απέναντι στην Πόρτο είδε την γκολάρα του Γκαλένο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου αγώνα να χαρίζει τη νίκη με 1-0 στους “δράκους” και να στριμώχνει στα σχοινιά την ιδιαίτερα φορμαρισμένη ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, που στην Premier League, μοιράζει τεσσάρες, πεντάρες και εξάρες σαν να ήταν… ψωμοτύρι!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czb3joq5dwk1)

Το πρόγραμμα των ρεβάνς των “16” του UEFA Champions League

Αναλυτικά το πρόγραμμα των οκτώ επαναληπτικών της φάσης των “16” του UEFA Champions League έχει ως εξής:

Τρίτη 5/3
Μπάγερν – Λάτσιο (0-1)
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Παρί Σεν Ζερμέν (0-2)

Τετάρτη 6/3
Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη (3-1)
Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία (1-0)

Τρίτη 12/3
Άρσεναλ – Πόρτο (0-1)
Μπαρτσελόνα – Νάπολι (1-1)

Τετάρτη 13/3
Ντόρτμουντ – Αϊντχόφεν (1-1)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Ίντερ (0-1)

Όλα τα παιχνίδια ξεκινάνε στις 22.00, ενώ στις παρενθέσεις μπορείτε να δείτε τα σκορ των πρώτων αγώνων.