Ραντεβού με την ιστορία έχουν Άρης και Παναιτωλικός στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Οι δυο ομάδες θα "μονομαχήσουν" στη ρεβάνς που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον με φόντο τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου Ελλάδος στον οποίο οι "κίτρινοι" έχουν να βρεθούν από το 2010 ενώ οι οι Αγρινιώτες από την πλευρά τους όχι απλά δεν έχουν προκριθεί ποτέ αλλά είναι και η πρωτή φορά στην ιστορία τους που παίζουν στα ημιτελικά.

Άρης και Παναιτωλικός θέλουν να γράψουν ιστορία με φόντο τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος

Η καθεμία από τις δυο ομάδες θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο για τον ίδιο λόγο. Τη νίκη και την πρόκριση. Η καθεμία δίνει ραντεβού με την ιστορία για διαφορετικούς λόγους. Ο Άρης που θέλει να κάνει ηχηρή την παρουσία του στο Κύπελλο Ελλάδος, έχει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού από τη σεζόν 2009/10 όταν και είχε χάσει το τρόπαιο από τον Παναθηναϊκό με ήττα 1-0. Οι Αγρινιώτες από την άλλη που είναι η φετινή... έκπληξη του Κυπέλλου, θέλει να γράψει κι άλλη σελίδα στην ιστορία της αφού πέρα από το γεγονός ότι αγωνίζεται για πρώτη φορά στα ημιτελικά, μια ενδεχόμενη πρόκριση στον τελικό θα αποτελέσει ξεκάθαρα σημείο αναφοράς στην ιστορία του συλλόγου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz46tl51fzzd)
Οι "κίτρινοι" μπορεί να μην έχουν ισχυρό προβάδισμα όμως έχουν... προίκα το υπέρ τους 1-0 από τον πρώτα αγώνα στο Αγρίνιο στο οποίο είχαν πάρει τη νίκη με "χρυσό" γκολ του Βέλεθ, σ ένα ματς που όσο προσπάθησε ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο και γνωρίζοντας το δύσκολο έργο που έχει απέναντι στους Θεσσαλονικείς και σ' ένα... καυτό "Κλεάνθης Βικελίδης" θα τα δώσει... όλα προκειμένου να φανεί ανταγωνιστικός ενώ έχει την αισιοδοξία ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Η ομάδα που θα πάρει την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος που έχει οριστεί για τις 18 Μαΐου, θα βρει στον δρόμο της τον Παναθηναϊκό που πήρε επική πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι επί του ΠΑΟΚ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz47gfj7stwh)
Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά, ο Άκης Μάντζιος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Τζούρασεκ, Ντουκουρέ και Ρουπ ενώ μένει να φανεί αν θα μπορέσει να αγωνιστεί ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στην οποία οι Θεσσαλονικείς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 με την "Ένωση" την οποία "γκρέμισαν" από την κορυφή, ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις (90+7') και έχουν την... αυτοπεποίθηση μιας σπουδαίας ανατροπής με το μέρος τους. Στον αντίποδα, ο Γιάννης Πετράκης δεν θα έχει στη διάθεση του τους Λιάβα, Μαλή και Στεργιάκη.

Η αποστολή του Άρη: Κουέστα, Χουτεσιώτη, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φεράρι, Φατόρε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Βέλεθ, Νταρίντα, Ζιλ, Μανού Γκαρσία, Σουλεϊμάνοβ, Σαμόρα, Σαβέριο, Μορόν, Ανσαριφάρντ, Φετφατζίδη, Παναγίδη, Αγοραστό.

Η αποστολή του Παναιτωλικού: Καπίνο, Ταμπίντζε, Μλάντεν, Οικονόμου, Καρέλης, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης, Τσάβες, Φρ. Ντουάρτε, Λομόνακο, Μπουζούκης, Ντίας, Τορεχόν, Μπ. Ντουάρτε, Σενγκέλια, Πέρες, Μαυρίας, Τσιγγάρας, Πέδρο, Στάγιτς, Κοντούρης, Νικολάου.