Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας έχει μπει ο Κάρλο Αντσελότι ο οποίος σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν μέσα της Ισπανίας κατηγορείται για φορολογική απάτη κατά του Δημοσίου ταμείου για το ποσό των 1.062.079 ευρώ των οικονομικων ετών 2014 και 2015, με την Εισαγγελία της Μαδρίτης να ζητά την ποινή φυλάκισής του προπονητή της Ρεάλ για τέσσερα χρόνια και εννέα μήνες.

Η Εισαγγελία ζητά την φυλάκιση του Κάρλο Αντσελότι για φορολογική απάτη

Σε περιπέτειες φέρεται πως έχει μπλέξει ο Κάρλος Αντσελότι καθώς η Εισαγγελία της Μαδρίτης ζητά σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ την ποινή φυλάκισής του για τέσσερα χρόνια και εννέα μήνες ια φερόμενη φορολογική απάτη ύψους 1.062.079 ευρώ η οποία αφορά την λανθασμένη φορολόγηση των δικαιωμάτων της εικόνας του, μην δηλώνοντας περίπου 386.000 ευρώ το 2014 και περίπου 675.000 το 2015, στο διάστημα της πρώτης του θητείας στην Μαδρίτη.

Σημειώνεται ότι οι Ισπανοί υποστηρίζουν ότι ο Κάρλος Αντσελότι είχε δηλώσει κανονικά τα χρήματα που έλαβε από τη Ρεάλ Μαδρίτης τόσο το 2014 όσο και το 2015. Όμως το πρόβλημα παρατηρείται στα χρήματα που έλαβε ο Ιταλός τεχνικός από τα δικαιώματα της εικόνας του τα οποία όπως φέρεται δεν δήλωσε στο ισπανικό κράτος και έτσι προέκυψε η σοβαρή εις βάρους του καταγγελία.


Ο Αντσελότι, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Εισαγγελία, υπέβαλε εμπρόθεσμα τις δηλώσεις αυτοαξιολόγησης που αντιστοιχούν στον Φόρο Εισοδήματος Προσωπικού, στις οποίες επιβεβαίωσε την ιδιότητά του ως κάτοικος Ισπανίας, καταγράφοντας όμως μόνο την προσωπική αμοιβή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης και "παρέλειψε όλα τα έσοδα που αντιστοιχούν στην εκμετάλλευση των δικαιωμάτων εικόνας της (...) καταλήγοντας έτσι σε δηλώσεις με αρνητικές ποσοστώσεις".