Η ΑΕΚ έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με τη Χάποελ Χολόν και τρεις παρατάσεις, ηττήθηκε με 112-108 στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και αποχαιρέτησε το Basketball Champions League με "πικρό" τρόπο. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, που ήταν ο κορυφαίος της "Ένωσης", κατέθεσε και την... ψυχή του στο παρκέ, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να αποφευχθεί το κακό φινάλε για την ομάδα του. Παρ' όλα αυτά, έγραψε.. ιστορία στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Κουζμίνσκας της ΑΕΚ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του BCL που πετυχαίνει double-double με 40 πόντους

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας αποτελεί βασικό επιθετικό-γρανάζι της ΑΕΚ και μια σταθερά στο κομμάτι του σκοραρίσματος της ΑΕΚ. Αν και ο Λιθουανός πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση στην αναμέτρηση με τη Χάποελ Χολόν, δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα και κατ' επέκταση τον αποκλεισμό της "Ένωσης" από τη συνέχεια του Basketball Champions League.


Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος πέτυχε κάτι σπουδαίο και ιστορικό, αφού με τους 40 πόντους που έβαλε και τα 11 ριμπάουντ που κατέβασε, κατάφερε να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ευρωπαϊκής διοργάνωσης που πετυχαίνει double-double με 40 πόντους.