Το Euro 2024 αρχίζει στη Γερμανία στις 10 Ιουνίου και το στοίχημα έχει την τιμητική του και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπως σε κάθε τουρνουά ποδοσφαίρου με τους μπουκμέικερς να ψηφίζουν Αγγλία, Γαλλία και τους διοργανωτές για το τρόπαιο. Το Euro 2024 που θα διεξαχθεί στη Γερμανία έχει όπως όλα τα τουρνουά ποδοσφαίρου, φαβορί και αουτσάιντερ. Η Γαλλία και η Αγγλία θεωρούνται τα μεγάλα φαβορί για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Με τη διοργανώτρια Γερμανία να αντιμετωπίζει τη Σκωτία στο Allianz Arena του Μονάχου στην πρεμιέρα του Euro 2024 έχει και η Γερμανία τις δικές της πιθανότητες να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Για ένα μήνα οι 24 ομάδες που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση θα δώσουν τη μάχη έως ότου μια από αυτές να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ποιες όμως ομάδες είναι αυτές που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για να φτάσουν στην κατάκτηση του πολυπόθητου επάθλου στις 10 Ιουλίου στο Βερολίνο;

Το Euro 2024 στη Γερμανία μπορεί να κατακτήσει η Γαλλία

Μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2018 στη Ρωσία, η Γαλλία επιδεικνύει σταθερά τη δύναμή της στην παγκόσμια σκηνή. Με επικεφαλής τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, έχουν δείξει αξιοσημείωτη σταθερότητα, φτάνοντας σε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cx4tk8ojp7z5)

Πρόκειται για κάτι που φυσικά έχουν προσέξει οι στοιχηματικές εταιρίες και θεωρούν τη Γαλλία μεγάλο φαβορί. Με τις μεγάλες στοιχηματικές ιστοσελίδες να δίνουν πιθανότητες 7/2 οι Γάλλοι να σηκώσουν το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι η απόδοσή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πριν από τρία χρόνια ήταν κακή σε σύγκριση με τα παγκόσμια κατορθώματά τους, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν νωρίς από τη διοργάνωση.

Το Euro 2024 στη Γερμανία μπορεί να κατακτήσει η Αγγλία

Μια ομάδα που έχει τις πιθανότητές της είναι η Αγγλία. Έχουν περάσει δεκαετίες από τότε που κέρδισε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 και σήκωσε το τρόπαιο Ζιλ Ριμέ. Από τότε, οι Άγγλοι έκαναν μια αξιοσημείωτη πορεία έως τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 και φυσικά στον τελικό του Euro 2020 τρία χρόνια αργότερα. Ωστόσο, έκαναν ένα βήμα πίσω στο Κατάρ πριν από 18 μήνες, με μια ακόμη αποχώρηση στα προημιτελικά.

Υπό την καθοδήγηση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, οι Άγγλοι φτάνουν σε ένα επίπεδο που η αλήθεια είναι ότι δεν έχει δει μια γενιά οπαδών στη χώρα. Ακόμη και η διάσημη χρυσή γενιά τους που αποτελείται από τους Ντέβιντ Μπέκαμ, Γουέιν Ρούνεϊ και Στιβεν Τζέραρντ δεν προχώρησε ποτέ πέρα από τους προημιτελικούς οποιουδήποτε τουρνουά, κάτι που έχει πετύχει δύο φορές η τωρινή ομάδα. Οι μπουκ αποδίδουν σε αυτή το ίδιο ακριβώς ποσοστό με αυτό της Γαλλίας, δηλαδή 7/2, για να σηκώσουν το τρόπαιο.

Το Euro 2024 στη Γερμανία μπορεί να κατακτήσει τελικά η Γερμανία

Το τρίτο φαβορί είναι η διοργανώτρια Γερμανία αν και η αλήθεια είναι αυτό δεν συνάδει με τη φόρμα στην οποία δείχνουν να βρίσκονται. Πρόκειται για μια ομάδα που αποχώρησε από τα δύο τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα στη φάση των ομίλων, ενώ πριν από τρία χρόνια έχασε από την Αγγλία σε νοκ άουτ αγώνα σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, αποτέλεσμα που τους οδήγησε στον pr;ovro αποκλεισμό.

Nagelsmann's team shocked by Turkey's power performance! | Germany vs. Turkey 2-3 | Highlights

Από τότε που αποκλείστηκαν από το Κατάρ, έχουν χάσει από ομάδες όπως η Ιαπωνία, η Κολομβία, η Πολωνία, η Αυστρία και η Τουρκία, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση του προπονητή Χάνσι Φλικ. Μάλλον η έδρα παίζει ρόλο στο 7/1 που δίνουν οι μπουκμέικερες για να κατακτήσουν το Euro.

Στη σχετική κατάταξη ακολουθούν η Ισπανία και η Πορτογαλία με 8/1, το Βέλγιο με 14/1, η Ιταλία πάλι ως αουτσάιντερ με 16/1, ακριβώς όσο και η Ολλανδία.