Μαζί με την ΑΕΚ βρίσκονται πια στο βαθμολογικό πίνακα Κολοσσός Ρόδου και ΠΑΟΚ, ύστερα από την επικράτηση των νησιωτών επί του "δικέφαλου του Βορρά" με σκορ για την 20ή αγωνιστική της Basket League. Οι Ροδίτες έκαναν ένα απίστευτο σερί στην τρίτη περίοδο, το οποίο διέλυσε την ομάδα του Στάθη Νεραντζάκη, η οποία ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στο τέταρτο δεκάλεπτο, προσπαθώντας να κρατήσει τη διαφορά των 12 πόντων με την οποία νίκησε στο πρώτο παιχνίδι. 

Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ: Το 22-2 που φαινομενικά τελείωσε το παιχνίδι

Συγκεκριμένα, ύστερα από ένα 20λεπτο που οι δύο ομάδες έδειξαν τις επιθετικές αρετές τους, ειδικά στη δεύτερη περίοδο, με τον αριθμό των επιθέσεων να αυξάνεται αισθητά, ο Κολοσσός διακτινίστηκε, κάνοντας ένα απίθανο 22-2 σερί και μετατρέποντας το 45-47 του ημιχρόνου σε... 67-49! Ήταν αρκετό, αυτό το διάστημα, ώστε να βγάλει τον αντίπαλό του εκτός διεκδίκησης του παιχνιδιού. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq4g9bw5029)

Ουτόμι, Μπραΐκοβιτς, Γκάουντλοκ και Πόλι ηγήθηκαν του σερί, σκοράροντας τους 20 από τους 22 πόντους σε αυτό το διάστημα, ενώ ο Περάντες ανέλαβε δράση αργότερα όταν, με έλλειμμα ενέργειας, ο Κολοσσός έψαχνε ενεργητικό για να συντηρεί τη διαφορά. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czq713jicvh5)

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και όταν συνήλθε προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, μαζεύοντας όσο γινόταν το σκορ μέχρι να βγει το 10λεπτο, στο οποίο οι γηπεδούχοι σκόραραν 34 πόντους, 11 λιγότερους από όσους σε όλο το πρώτο ημίχρονο, και δέχθηκαν 15, με αποτέλεσμα να προηγηθούν 79-64. 

Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ: Μάχη για τη διαφορά

Η τέταρτη περίοδος, πάντως, είχε ανταγωνισμό και μπόλικο κίνητρο, αφού ο ΠΑΟΚ, που νίκησε τον Κολοσσό 93-81 στο ματς του πρώτου γύρου στην Πυλαία, ήθελε να κρατήσει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία. Ο "δικέφαλος", που έμεινε 15 πόντους πίσω στην τρίτη περίοδο, ήξερε ότι παρ' ότι φαινομενικά η διεκδίκηση της νίκης ήταν εκτός της εμβέλειάς του, το να κρατήσει τη διαφορά ήταν εφικτό. Την ήθελε, υπό την έννοια ότι στην τριπλή ισοβαθμία θα ήταν τελευταίος, αφού υστερεί της ΑΕΚ, της οποίας υπερτερεί ο Κολοσσός. 

Ο "δικέφαλος" έριξε τη διαφορά στους 11, 82-71, και τους 10 λίγο αργότερα, αλλά λύση για να αντιμετωπίσει τον Γκάουντλοκ δεν είχε. Ο πλέον ποιοτικός παίκτης στο παρκέ έβαλε δύο τρίποντα-μαχαιριά, το ένα ακριβώς στο 82-71 και το άλλο στο 88-75, με 3'20'' να απομένουν. 

Με τον Φρίντρικσον για αιχμή του δόρατος, ο "δικέφαλος" έφτασε ξανά στους 12, 91-79, με τη διαφορά, πια, να κρέμεται σε λεπτή κλωστή. Ο Κολοσσός βρήκε κάρφωμα με τον Μπραΐκοβιτς, ο Τάουνς έκανε λάθος και ο Αυστριακοσέρβος του Κολοσσού με δύο βολές με 18'' να απομένουν "έγραψε" το τελικό σκορ. 


Οι Ροδίτες πάνε στην Πάτρα, στις 16 Μαρτίου, για να παίξουν με τον Προμηθέα για την 21η και προτελευταία αγωνιστική, ενώ ο "δικέφαλος του Βορρά" υποδέχεται μία μέρα αργότερα τον Παναθηναϊκό.