Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έβαλε τον Ματέο Κόβατσιτς στη θέση του Κέβιν ντε Μπρόινε στο 69' του παιχνιδιού του "Άνφιλντ", μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, για την 28η αγωνιστική της Premier League (1-1) και ο Βέλγος μεσοεπιθετικός έγινε έξαλλος, αφού θύμωσε φαεινά με τον προπονητή του. Ο Ντε Μπρόινε τού μίλησε φανερά συγχυσμένος ενώ κατευθυνόταν προς τον πάγκο και, προσπερνώντας τον, είχε κάτι να πει στο συνεργάτη του Γκουαρδιόλα, Χουάνμα Λίλο

Μάντσεστερ Σίτι: Η εξαίρεση του Καταλανού 


Ο Ντε Μπρόινε που κατοικοεδρεύει στο Μάντσεστερ ως παίκτης της Σίτι από το 2015, έχει και το διαμέτρημα και την αύρα, μέσα στο κλαμπ, για να πει καμιά κουβέντα παραπάνω, μια και επί της εποχής του οι "πολίτες" έζησαν στιγμές μεγαλείου. Ο Γκουαρδιόλα, μάλιστα, κατ' εξαίρεση και ενώ η αναμέτρηση διεξαγόταν με το σκορ στο 1-1, έφτασε στον πάγκο και κάθισε δίπλα του, προσπαθώντας να του εξηγήσει το λόγο για τον οποίο τον αντικατέστησε. Ο 32χρονος Βέλγος, ωστόσο, παρέμενε χωλωμένος και έμοιαζε να μη δέχεται οποιαδήποτε εξήγηση. 



Μάλιστα, ο προπονητής της Σίτι μίλησε με επαινευτικά λόγια για τον αντικαταστάτη του 32χρονου Βέλγου, όταν ρωτήθηκε για το δύσκολο δεύτερο ημίχρονο μετά τη λήξη του παιχνιδιού, όπως και για τον Τζέρεμι Ντοκού, ο οποίος θα μπορούσε να έχει βάλει το γκολ της νίκης. 

Όταν ρωτήθηκε για το επεισόδιο, ο Γκουαρδιόλα απάντησε σιβυλλικά και με χαμόγελο "It's fine", που μεταφράζεται επακριβώς "Είναι καλά", αλλά στην ουσία του μπορεί να μεταφερθεί ως "δεν τρέχει τίποτα". 



Στο Μάντσεστερ, άλλωστε, υπάρχει η φήμη ότι μόνο ο Ντε Μπρόινε μπορεί να αντιμιλά στον προπονητή του. Ο Βέλγος έχει παίξει 370 παιχνίδια με τη γαλάζια φανέλα, με απολογισμό ως τώρα 98 γκολ και 166 ασίστ, η τελευταία των οποία ήταν για τον Τζον Στόουνς στο "Άνφιλντ", ένα μικρό διανοητικό αριστούργημα καθώς προέκυψε από απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Ο Γκουαρδιόλα είπε, για αυτήν τη φάση που οδήγησε στο γκολ της Σίτι, πως οι παίκτες την επαναλάμβαναν στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς.

Λίβερπουλ - Μαν. Σίτι: 1-1 (MD 28, 10/03/2024)