Και στο τέλος χαμογελάει ο... Αρτέτα. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι έδειξαν με τον πλέον απόλυτο τρόπο γιατί διεκδικούν και φέτος το πρωτάθλημα της Premier League χαρίζοντας ένα σπουδαίο ματς. Οι "Κόκκινοι" είχαν την υπεροχή καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο όμως δεν κατάφεραν να πάρουν μια απίθανη νίκη που θα τους έδινε τεράστιο προβάδισμα τίτλου σπαταλώντας αρκετές ευκαιρίες, ειδικά με τον Λουίς Ντίαζ. Ο Ντοκού είχε δοκάρι στο 89', ο Όλιβερ δεν θέλησε να κρίνει το παιχνίδι με πέναλτι για το οποίο δεν ήταν 100% σίγουρος στο 90+9' και κάπως έτσι το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χάρη στα γκολ των Στόουνς (23') και Μακ Άλιστερ με πέναλτι (50')

Κάπως έτσι, η Άρσεναλ έφτασε τη Λίβερπουλ στους 64 βαθμούς και βρίσκεται εκείνη στην πρώτη θέση της Premier League λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων ενώ η Μάντσεστερ Σίτι είναι μόλις έναν βαθμό πίσω (63).

Με δουλεμένη κομπίνα έπιασε στον ύπνο τη Λίβερπουλ και άνοιξε το σκορ  η Μάντσεστερ Σίτι

Και οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να πιέσουν μέχρι και τον τερματοφύλακα. Η μεν Λίβερπουλ για να εκμεταλλευτεί την έδρα της, η δε Σίτι για να αγχώσει τη νεανική - πλην Φαν Ντάικ και Γκόμεζ - άμυνα των "Κόκκινων". Οι "Πολίτες" ήταν αυτοί που βρήκαν τις πρώτες καλές στιγμές του με τον Κέλεχερ να δηλώνει παρών όποτε χρειάστηκε.

Μετά το πρώτο τέταρτο του ματς η Λίβερπουλ βρήκε τρόπους να βγει μπροστά όμως δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς την εστία του Έντερσον. Τη μία φορά που το κατάφερε ο Νούνιεζ ήταν εκτεθειμένος. 

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα όμως βρήκε την απάντηση στην κυριαρχία των γηπεδούχων με μια άκρως... μελετημένη φάση. Η Λίβερπουλ έπαιξε ξανά την άμυνά της υπερβολικά ψηλά σε... κόρνερ και ένα σκριν ήταν αρκετό προκειμένου ο Στόουνς να ξεφύγει από τον Νούνιεζ και να πεταχτεί μόνος του στο πρώτο δοκάρι και να νικήσει τον Κέλεχερ για το 0-1. 

Στη συνέχεια η Λίβερπουλ συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι με τη Σίτι ελαφρώς οπισθοχωρημένη λόγω του υπέρ της σκορ. Παρ' όλα αυτά η αμυντική προσήλωση των παικτών του Πεπ ήταν αξιοσημείωτη, με τους παίκτες του Κλοπ να βρίσκουν ελάχιστες φάσεις με κορυφαία ένα σουτ του Ντίαζ που πέρασε λίγο έξω από την εστία του (σταθερότατου και πάλι) Έντερσον. 

Καταιγιστική Λίβερπουλ στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφάρισε με πέναλτι του Μακ Άλιστερ

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Σίτι απείλησε μόλις μία φορά με τον Κέλεχερ να νικά τον Φόντεν σε τετ α τετ. Η Λίβερπουλ όμως ήταν απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού. Ένα τραγικό λάθος του Άκε οδήγησε σε ανατροπή του Έντερσον στον Νούνιεζ με τον Μακ Άλιστερ να αναλαμβάνει την εκτέλεση εύστοχα για το 1-1. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας μάλιστα τραυματίστηκε από το μαρκάρισμα και λίγα λεπτά αργότερα έγινε αλλαγή με τον Ορτέγκα να περνά στο ματς.

Τη μία ευκαιρία μετά την άλλη έκανε η ομάδα του Κλοπ με τον Λουίς Ντίαζ να γίνεται... μοιραίος σπαταλώντας τρεις διαδοχικές σπουδαίες ευκαιρίες. Ο Κλοπ πέρασε τους - ανέτοιμους για 90' - Σαλάχ και Ρόμπερτσον στο 61' αντί των Μπράντλεϊ και Σόμποσλαϊ. Ο Αιγύπτιος μάλιστα έχασε και εκείνος ευκαιρία αστοχώντας σε μονοκόμματο σουτ μετά από κόρνερ.

Μετά από μια ευκαιρία του Νούνιεζ η Σίτι απάντησε με δοκάρι του Φόντεν που προήλθε από... σπόντα μετά από έξοδο του Κέλεχερ με γροθιές που βρήκε στον Άγγλο χαφ. Η αλλαγή του Ντε Μπρόινε δεν άρεσε καθόλου στον Βέλγο με τον Γκουαρδιόλα να βάζει τον Κόβασιτς προκειμένου να δώσει ένταση στο πρεσάρισμα της μεσαίας γραμμής.

Αυτή η επιλογή περιόρισε τη δημιουργία από τον άξονα αλλά μείωσε και τον ρυθμό των ευκαιριών των παικτών του Κλοπ. Στα τελευταία λεπτά η Σίτι έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Ντοκού να σημαδεύει το δοκάρι του Κέλεχερ.

Στα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων η μπάλα εξακολουθούσε να πηγαίνει... πάνω-κάτω. Η Λίβερπουλ βρήκε ξανά γκολ όμως και πάλι ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ με τον Σαλάχ να έχει κάνει πολύ νωρίς την κίνησή του. Ο Αιγύπτιος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι λίγο αργότερα όμως ορθώς δεν υποδείχθηκε κάτι από τον Όλιβερ. Ο Άγγλος διαιτητής έδειξε το παιχνίδι να συνεχιστεί και λίγο αργότερα με τις διαμαρτυρίες να είναι ακόμη πιο έντονες λόγω επικίνδυνης προβολής του Ντοκού στον Μακ Άλιστερ και η συζήτηση για τη διαιτησία στην Αγγλία παίρνει ξανά "φωτιά".