Συνήθεια. Κακή, βλαβερή και επιζήμια. Ετσι μπορεί να χαρακτηριστική η αμυντική αστάθεια που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός εδώ και δύο εβδομάδες. Μια κατάσταση καταστροφική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά το “βαρύ” 1-4 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τη φάση των “16” του Europa Conference League. Και εξίσου δύσπεπτη σε επίπεδο Stoiximan Super League. Με τη βαριά ήττα (1-3) από τον Παναθηναϊκό, να αποτελεί μια ανησυχητική συνέχεια της εμφάνισης με τους Ισραηλινούς. Αλλά και επιστροφή στις κακές στιγμές των περιόδων Μαρτίνεθ και Καρβαλιάλ.

Μια ήττα που προκάλεσε στενοχώρια, απογοήτευση και επέτεινε το σοκ της Πέμπτης στο Ρέντη. Διότι ο Ολυμπιακός είχε μια μοναδική ευκαιρία να νικήσει και να ανέβει δεύτερος στη βαθμολογία, αλλά όχι μόνο την απώλεσε, δεν κράτησε ούτε καν την 3η θέση και τον βαθμό της ισοπαλίας, μένοντας 5 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Κυρίως, όμως, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να βυθιστεί ξανά στην εσωστρέφεια εάν δεν αλλάξει κάτι άμεσα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο. Να βρει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον τρόπο για να επαναφέρει την ομάδα του στις... ρυθμίσεις που έφεραν εμφανίσεις όπως με Φερεντσβάρος και ΠΑΟΚ.

Η υποχρέωση του Ολυμπιακού στη ρεβάνς με τη Μακάμπι

Όσο κι αν κινείται στα όρια του ουτοπικού, ο Ολυμπιακός οφείλει να πάει στη Σερβία την Πέμπτη και να παίξει για την υστεροφημία, την ιστορία και τον κόσμο του κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ναι, η πρόκριση είναι σχεδόν χαμένη. Ναι, αυτό το 4-1 του πρώτου αγώνα είναι από εκείνα που δεν “γυρίζουν”. Ή γυρίζουν μόνο με ιστορικών διαστάσεων καλές εμφανίσεις.

Οι Ισραηλινοί δεν είναι καμία υπερομάδα. Αλλά είναι μια ομάδα συγκροτημένη, σοβαρή και με διακριτούς ρόλους στο παιχνίδι της. Και κυρίως σκληρή. Και αποφασισμένη να τα δώσει όλα. Όπως ακριβώς έκανε στο πρώτο παιχνίδι, στο Φάληρο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czns7c93unyp)

Τι ζητά ο Μεντιλίμπαρ από τους παίκτες του Ολυμπιακού

Ο Μεντιλίμπαρ μίλησε στους ποδοσφαιριστές του στη χθεσινή προπόνηση και ουσιαστικά τους ζήτησε να κάνουν το αυτονόητο. Να παίξουν βάσει των δυνατοτήτων τους. Να παίξουν κανονικό ποδόσφαιρο και όχι αυτό που παρουσιάζουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. “Τα κάνουμε όλα λάθος στην άμυνα. Πάλι δεχθήκαμε γκολ απέναντι σε λιγότερους αντιπάλους, χωρίς να αντιδράσουμε. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Δεν μου αρέσει αυτό. Ούτε να βρισκόμαστε συνέχεια πίσω στο σκορ. Νομίζετε ότι θα δεχόμαστε γκολ και θα αντιδράμε πάντα; Δεν γίνεται έτσι. Με καλύτερες ομάδες αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Είδατε τι συνέβη στα δύο τελευταία παιχνίδια. Δεν μπορεί να συνεχίσουμε έτσι», είπε ο Μεντιλίμπαρ και διατράνωσε πως “πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, και στην προπόνηση και στα παιχνίδια”.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1 - 3 | Highlights - Stoiximan Super League - 10/3/24 | COSMOTE SPORT HD

Tο απελπιστικό στατιστικό του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Για να αλλάξει η εικόνα, ωστόσο, θα πρέπει και ο ίδιος να βρει τρόπο να παίζει καλύτερα η ομάδα του. Να αναπτύσσεται σωστά. Να παίζει ορθολογικά, να παίζει ποδόσφαιρο που ταιριάζει στον Ολυμπιακό. Η εικόνα του ντέρμπι αποτυπώνεται σε μία βασική κατηγορία. Στα γεμίσματα, στις σέντρες. Ο Ολυμπιακός έκανε 39 γεμίσματα. Από αυτά, μόνο τα 5 ήταν επιτυχημένα. Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός είχε 8/16! Σοκαριστική διαφορά. Που λέει πολλά για το τι δεν κάνει καλά η ομάδα του Πειραιά. Και τι πρέπει να αλλάξει.