Ο Ολυμπιακός έκανε την Ευρώπη να στρέψει πάνω του τα βλέμματα με την ομάδα Κ19 καθώς διέλυσε εκτός έδρας την Μπάγερν Μονάχου με 3-1 και προκρίθηκε στο Final-4 του UEFA Youth League, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 19-22 Απριλίου στο γήπεδο της Νιόν στην Ελβετία, το οποίο βρίσκεται δίπλα από τα γραφεία της UEFA. Αντίπαλος στον ημιτελικό, θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Ναντ - Κοπεγχαγη που διεξάγεται απόψε.

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό και την ακαδημία του, η οποία πιστοποιεί για μια ακόμα φορά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται με βάση και το όραμα του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι νεαροί ερυθρόλευκοι απέκλεισαν μια ομάδα στο ρόστερ της οποίας βρίσκονται αστέρα πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα τον Ιανουάριο οι Βαυαροί έδωσαν 4.5 εκατ. ευρώ στην ΑΪΚ Στοκχόλμης, για να κάνουν δικό τους τον Τζόνα Κούσι- Ασαρέ. Σέντερ φορ, μόλις 16 ετών, o οποίος ήταν βασικός.

Ο 17χρονος Ισπανός χαφ, Χάβι Φερνάντεθ, «εκλάπη» πριν έναν χρόνο μέσα από την ακαδημία της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αντίθετα ο Δανός Τζόναθαν Ασπ Γένσεν κόστισε 1,2 εκατ. ευρώ για να πει το «ναι» η Μίντιλαντ το 2022 (16 ετών). Στην επίθεση, ξεχώριζε ο Ρόμπερτ Ράμσακ, 2ος σκόρερ στο πρωτάθλημα Κ19 της Μπουντεσλίγκα που ήταν και μέλος της Κ17 της Εθνικής Γερμανίας η οποία το καλοκαίρι κατέκτησε το Μουντιάλ. Μαζί και ο στόπερ, Μαξιμίλιαν Χενινγκ, με τους Μαξ Σμιτ, Κουρτ Ρούγκερ.

Τέτοια αστέρια έχει και ο Ολυμπιακός όμως, όπως τα αδέρφια Κωστούλα, ο Μουζακίτης, ο Παπακανέλλος, ο Πνευμονίδης και οι υπόλοιποι, οι οποίοι έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την αξία τους. Προκρίθηκαν για πρώτη φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Κάτι που γενικά κάνει για πρώτη φορά ελληνική ομάδα.

Τρία γκολ σε 8 λεπτά έβαλε ο Ολυμπιακός

Στα του αγώνα η ομάδα του Σωτήρη Στυλαϊδόπουλου έκανε το 1-0 στο 32' με τον Μουζακίτη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrw2xiy2t2p)

Το 2-0 έκανε στο 37' ο Παπακανέλλος με μια εντυπωσιακή ατομική ενέργεια σκοράροντας από πολύ πλάγια θέση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrw5ye2qm61)
Οι "¨μπέμπηδες" του Ολυμπιακού ήταν ασταμάτητοι και στο 40' έβαλαν και τρίτο γκολ με τον Χαράλαμπο Κωστούλα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrwdk2ikx2h)
Στο φινάλε του ημιχρόνου υπήρξε μια σύρραξη στον πάγκο με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο προπονητής των "ερυθρόλευκων", Σωτήρης Συλαϊδόπουλος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrwgnf2onjd)

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν Μονάχου μείωσε το σκορ στο 63' με τον Ράμσακ και συνέχισε να πιέζει αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrx1bmdnhvl)