Το νέο φορμάτ του Champions League, που θα ισχύσει από την περίοδο 2024-25, με τις 36 ομάδες και τη συρρίκνωση των οκτώ ομίλων σε έναν, έχει εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις και σε ό,τι αφορά την κλήρωση. Γι' αυτό και, όπως μεταδόθηκε από το Sky Sports, το εγχείρημα στην πλειονότητά του θα αναληφθεί από υπολογιστές. 

Champions League: Γιατί δεν μπορεί να κάνει άνθρωπος την κλήρωση


Κάθε ομάδα από τις 36 θα αντιμετωπίσει οκτώ αντιπάλους και μέσω των αποτελεσμάτων της είτε θα προκριθεί απευθείας στους "16" ως πρώτη στη συνολική βαθμολογία, είτε θα βρεθεί στις θέσεις από 9 έως 24 και θα επιδοθεί στην ψυχοφθόρο διαδικασία των play-in είτε θα γίνει μία από τις 12 που δεν θα συνεχίσουν, δηλαδή από την 25η έως την 36η θέση. 

Στην UEFA προέβησαν σε προσομοιώσεις, που έδειξαν ότι η κλήρωση για να βγουν όλοι οι αντίπαλοι, από ανθρώπινο χέρι, θα χρειαζόταν τρεις με τέσσερις ώρες για να ολοκληρωθεί, ενώ θα έπρεπε να "ξοδευτούν" 900 μπαλάκια. 

Το χέρι θα παίξει το ρόλο του, αφού οι ομάδες έτσι θα κληρωθούν αρχικά, μόνο που οι οκτώ αντίπαλοί τους θα βγουν μέσω υπολογιστή. Η νέα υβριδική μέθοδος θα "συστάλει" το χρόνο που θα απαιτηθεί, με τις εκτιμήσεις να φέρουν τη διαδικασία να διαρκεί 35 λεπτά. Φέρεται, μάλιστα, ήδη να έχει επιτευχθεί συμφωνία με αγγλική εταιρεία πληροφορικής, η οποία ήδη βρίσκεται επί το έργο.