"Έσβησε" τον Βίκτορ Όσιμεν, έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών στην Ευρώπη και αποτέλεσε τον παίκτη – κλειδί της Μπαρτσελόνα στη νίκη με 3-1 επί της Νάπολι. Μια νίκη που έδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά του UEFA Champions League, με τον Παού Κουμπαρσί, περί ου ο λόγος, να παίρνει και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη.

Η παρουσία του στο παιχνίδι με τη Νάπολι ήταν ήδη ιστορική πριν τη σέντρα, καθώς έγινε ο νεότερος αμυντικός της Μπαρτσελόνα που έπαιξε στο Champions League σε ηλικία 17 ετών, 1 μήνα και 21 ημέρες. Ένα ακόμα «μαργαριτάρι» της «La Masia», της διάσημης ακαδημίας της Μπαρτσελόνα.

Ο Κουμπαρσί και η αποθέωση στα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα

Μετά το τέλος του αγώνα με την ιταλική ομάδα, ο Κουμπαρσί γνώρισε την αποθέωση από τους διάσημους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια της ομάδας. Είχε 90% σωστές πάσες, κέρδισε όλες τις μονομαχίες με τον Όσιμεν σε έδαφος και αέρα, ξεκίνησε 4 επιθέσεις από την άμυνα (το λεγόμενο build up), είχε 3/3 σωστά τάκλιν και έβαλε φρένο σε συνολικά πέντε επιθέσεις της ιταλικής ομάδας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czs351tj1gwp)

Ο Πάου Κουμπαρσί είναι από το 2018 στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα. Οι σκάουτ της καταλανικής ομάδας τρελάθηκαν όταν τον είδαν να παίζει στην Χιρόνα, την ομάδα της ομώνυμης πόλης, η οποία απέχει 102 χλμ από την Βαρκελώνη. Γέννημα – θρέμα της Καταλονίας, καθώς γεννήθηκε στο Εστανιόl, μια κωμόπολη κοντά στην Χιρόνα, όπου μαζί με αυρή ανήκει στην περιφέρεια της Καταλονίας. Οι γονείς του διατηρούν εργοστάσιο που ασχολείται με το ξύλο, το οποίο έχει την ονομασία "Fusteria Cubarsi".

Ο πατέρας του είναι φανατικός υποστηρικτης της Μπαρτσελόνα. Το καλοκαίρι που πέρασε υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με ρήτρα στα 10.000.000 ευρώ. Ήδη συζητάει για νέο με ρήτρα στο 1 δις ευρώ. Τον χαρακτηρίζουν έναν "Πεπ Γκουαρδιόλα" της άμυνας, λόγω και των ηγετικών του χαρακτηριστικών. Άλλοι λένε πως είναι ένα μίγμα του Ζεράρ Πικέ και του Κάρλες Πουγιόλ, ο οποίος είναι το ίνδαλμα του. Το σίγουρο είναι πως η Μπαρτσελόνα βρήκε το νέο ηγέτης της στην άμυνα.

Look How Good 16 Years Old Pau Cubarsi Plays For Barcelona's First Team !