Η κάτοχος του τροπαίου, Μάντσεστερ Σίτι. Η κάτοχος των περισσότερων Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης. Η πρωτοπόρος της Premier League, Άρσεναλ. Η πάντα συνεπής στα ευρωπαϊκά ραντεβού της, Μπάγερν Μονάχου. Η πρωτοπόρος της Ligue 1, Παρί Σεν Ζερμέν, στην τελευταία σεζόν του Κιλιάν Εμπαπέ, η ανεβασμένη Μπαρτσελόνα του Τσάβι, η πάντα επικίνδυνη και έμπειρη πλέον Ατλέτικο Μαδρίτης του Σιμεόνε και η ιστορική Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Αυτή είναι η απίθανη οκτάδα που δημιουργήθηκε ενόψει της προημιτελικής φάσης του UEFA Champions League με την κλήρωση της Παρασκευής (15/3, 13:00) να αναμένεται να δώσει τέσσερα συγκλονιστικά ζευγάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κληρωτίδα θα βγάλει και τα ζευγάρια των ημιτελικών, ενώ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Μπορούν να κληρωθούν είτε ομάδες που προέρχονται από την ίδια χώρα, είτε ομάδες που βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο της πρώτης φάσης. 

Προημιτελικά Champions League με μόλις τρεις... μη εστεμμένες

Από τις οκτώ ομάδες που θα διεκδικήσουν μία μέση στο Γουέμπλεϊ την 1η Ιουνίου, όλες έχουν αγωνιστεί σε τελικό ενώ μόνο οι τρεις (Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν) δεν έχουν κατακτήσει το τρόπαιο. Θα καταφέρει κάποια από αυτές να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής ή κάποια εκ των ήδη τροπαιούχων θα γεμίσουν με μία ακόμη κούπα τη συλλογή τους;

ΑΡΣΕΝΑΛ: Έδειξε τα δόντια της από την πρεμιέρα των ομίλων με το εμφατικό 4-0 επί της Αϊντχόφεν. Μια "μηχανή" παραγωγής γκολ, που όμως δυσκολεύετηκε να κάμψει την αντίσταση της Πόρτο στους "16". Η παράδοση λέει ότι όποια ομάδα αποκλείει τους "δράκους" φτάνει μέχρι τον τελικό. Θα καταφέρει η ομάδα του Αρτέτα να κουβαλήσει δύο βαριά καρπούζια στη μασχάλη της, καθώς διεκδικεί με αξιώσεις και τον τίτλο στην Premier League, και να διεκδικήσει το πρώτο Champions League της ιστορίας της και μάλιστα στη δική της πόλη; 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czs2rb9ki3l5)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Λίγοι την υπολόγιζαν στο ξεκίνημα της σεζόν ως σοβαρή διεκδικήτρια του ευρωπαϊκού στέμματος, δεδομένης της καταστροφικής περσινής της σεζόν, αλλά και της μέτριας πορείας της στη φετινή La Liga, όπου έμεινε από νωρίς εκτός κούρσας του τίτλου. Η πρόκριση, όμως, επί της πανίσχυρης Ίντερ ήρθε να θυμίσει σε όλους ότι... ουδείς θέλει να μπλέκει στην Ευρώπη με τον Τσόλο Σιμεόνε! Δύσκολο να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής, αλλά δεδομένα... θα βγάλει την ψυχή σε όποιον προσπαθήσει να την αποκλείσει. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsyzxkmazh5)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφερε πέρσι να φέρει για πρώτη φορά την... κούπα με τα αφτιά στο "Etihad" και η αλήθεια είναι ότι η φετινή Σίτι μοιάζει να το... διασκεδάζει περισσότερο φέτος στο Champions League απαλλαγμένη από το βάρος της κατάκτησής του. Και το γεγονός αυτό την καθιστά μαζί με τη Ρεάλ ως μεγάλο φαβορί για την κατάκτησή του. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz48ppyv1fpl)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Προβληματική, σε κατάσταση αποσύνθεσης, με προπονητή που ξέρει ότι θα αποτελέσει παρελθόν, αλλά με το χέρι στην καρδιά ποιος μπορεί να ξεγράψει ακόμη και τη φετινή Μπάγερν Μονάχου από τη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού στέμματος; Όσο κι αν οι οιωνοί δεν είναι μαζί της... ελέω Χάρι Κέιν, θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες της αναλογούν με μεγάλες αξιώσεις. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czm55t3uy6cx)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπορούν τα... τρομερά μωρά του Τσάβι να τρελάνουν την Ευρώπη και να κατακτήσουν το Champions League; Αν τα καταφέρουν θα πρόκειται για ένα από τα πιο μυθικά επιτεύγματα στην ιστορία της Μπάρτσα. Η άνετη πρόκριση επί της Νάπολι ήταν ένα μήνυμα προς την υπόλοιπη Ευρώπη, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι για τον Γιαμάλ και την παρέα του τα πολύ δύσκολα εμπόδια είναι αυτά που ακολουθούν. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czb2rhn2l4wp)

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Ενδεχομένως το απόλυτο αουτσάιντερ των προημιτελικών. Γιατί τέτοιο θα είναι απέναντι σε όποιον αντίπαλο επιλέξει η κληρωτίδα της UEFA να στείλει στη Βεστφαλία. Ξεπέρασε με σχετική άνεση το εμπόδιο της PSV, αλλά πλέον οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει είναι πολύ πιο ισχυρές από την Αϊντχόφεν. Ενδεχόμενη παρουσία στα ημιτελικά, πολύ περισσότερο στον τελικό, θα συνιστά υπέρβαση. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czswfbg5lso9)

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Σε μια χρονιά που η αλήθεια είναι ότι δεν γεμίζει το μάτι ως διεκδικήτρια του Champions League, η Παρί επιδεικνύει μεγαλύτερη συνέπεια σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται ξανά στα προημιτελικά μετά το 2020-21. Ο Εμπαπέ το έχει πάρει προσωπικά και η αλήθεια είναι ότι μια... προσωπική μονομαχία του με τον Χάαλαντ στο δρόμο προς το Γουέμπλεϊ, θα αποτελέσει μια ραψωδία των επίδοξων διαδόχων του διδύμου Μέσι - Ρονάλντο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czm3rznu0eih)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όσο υπάρχει στην κληρωτίδα θα είναι... φαβορί, τελεία και παύλα. Εδώ κατέκτησε το τρόπαιο σε χρονιές που δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση, δεν μπορεί να το πράξει φέτος με τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο και το δίδυμο Βινίσιους - Μπέλιγχαμ να "πετάει φωτιές" στο χορτάρι; 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmzgpf8yfnl)