Από τον τελικό του 2016 είχαμε να δούμε παιχνίδι του UEFA Champions League να κρίνεται στα πέναλτι και την Τετάρτη είδαμε δεύτερο συνεχόμενο μετά από αυτό της Άρσεναλ με την Πόρτο. Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ έλυσαν τις διαφορές τους από την άσπρη βούλα με τους "Ροχιμπλάνκος" να παίρνουν την πρόκριση χάρη στις αποκρούσεις του Γιαν Όμπλακ. Στην κανονική διάρκεια η Ίντερ ήταν αυτή που προηγήθηκε με γκολ του Ντι Μάρκο (33') όμως η Ατλέτικο έκανε την ανατροπή με γκολ των Γκριεζμάν (35') και Ντεπάι (87') στέλνοντας το ματς στην παράταση και εν τέλει στα πέναλτι όπου και πήρε την πρόκριση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsyzxkmazh5)

Άνοιξε το σκορ η Ίντερ με Ντι Μάρκο, άμεση ισοφάριση η Ατλέτικο με Γκριεζμάν

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αναπάντεχα καλό ρυθμό κυρίως εξαιτίας της Ατλέτικο η οποία είχε εμφανή διάθεση να επιτεθεί πολύ περισσότερο σε αντίθεση με ότι είχε κάνει στο Μιλάνο. Η πρώτη μεγάλη της ευκαιρία μάλιστα ήρθε μόλις στο 6' με τον Λίνο να βλέπει τον Ζόμερ να τον νικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsw0wsejh4p)

Το παιχνίδι και των δύο ομάδων περνούσε πολύ από τα ακραία τους μπακ-χαφ με Ντούμφρις, Ντι Μάρκο από τη μία και Μολίνα, Λίνο από την άλλη να δημιουργούν αρκετά ρήγματα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czswe9fegrnl)

Η Ίντερ είχε σαφή διάθεση να μην πιέσει ψηλά τους "Ροχιμπλάνκος" ώστε να υπάρχουν οι χώροι για τους ταχύτατους παίκτες της να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czswhdsun2oh)

Παρ' όλα αυτά με την μπάλα στα πόδια, οι παίκτες του Ιντζάγκι φανέρωναν τόσο την ποιότητά τους όσο και την αυτοπεποίθηση με την οποία αγωνίζονται. Κάπως έτσι ήρθε και το 0-1 του Ντι Μάρκο με τον Ιταλό μπακ να τελειώνει αποτελεσματικά μια φάση που προήλθε από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsws5emsr69)

Η Ατλέτικο όμως βρήκε άμεση απάντηση με τον Αντουάν Γκριεζμάν να εκμεταλλεύεται αδράνεια στην άμυνα και να νικά τον Ζόμερ για το 1-1, δείχνοντας τόσο το μέταλλο του ίδιου όσο και της ομάδας του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsww20opfgp)

Ο Γάλλος μάλιστα λίγο έλειψε να βρει και δεύτερο γκολ με την άμυνα των "Νερατζούρι" να αντιδρά αυτή τη φορά σωστά. Η Ατλέτικο ολοκλήρωσε με περισσότερες τελικές το πρώτο ημίχρονο (8 τελικές/4 στην εστία εν αντιθέσει με τις 4 τελικές/3 στην εστία της Ίντερ), δείγμα του πόσο πολύ ήθελε το παιχνίδι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czswz8qxepc1)

Η Ίντερ έκατσε πίσω και η Ατλέτικο την τιμώρησε στέλνοντας το ματς στην παράταση

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φάσεις ήταν πολύ λιγότερες, κυρίως γιατί η Ίντερ ήταν σε σαφώς πιο αμυντικογενή τακτική, αφήνοντας την μπάλα περισσότερο στους γηπεδούχους, ειδικά από τα μέσα του ημιχρόνου και έπειτα, όπου φυσιολογικά η ομάδα του Σιμεόνε ξεκίνησε να παίρνει περισσότερα ρίσκα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsxkh7uj235)

Λίγο έλειψε αυτά τα ρίσκα να τα εκμεταλλευτεί σε μια αντεπίθεση η Ίντερ με τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ να βρίσκει εντυπωσιακά τον Τουράμ ο οποίος όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsxo5kw7ju1)

Αυτή ήταν και η εικόνα μέχρι το φινάλε με την Ατλέτικο να επιτίθεται διαρκώς έχοντας κλείσει τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους. Ο μόνος τρόπος να απειλήσει η Ίντερ ήταν κάποια αντεπίθεση που θα έβγαζε ο μοναχικός προωθημένος Λαουτάρο. Εν τέλει το... λογικό συνέβη στο 87' με τον Μέμφις Ντεπάι να γίνεται η "χρυσή αλλαγή" και να σκοράρει με φαρμακερό τελείωμα έπειτα από φανταστική κάθετη του Κόκε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsy5xetd2sx)

Λίγο έλειψε μάλιστα η Ατλέτικο να κάνει την ολική ανατροπή όμως ο νεαρός Ρικιέλμε αστόχησε μόνος του μπροστά από τον Ζόμερ με τον Σιμεόνε να πέφτει κάτω από την απογοήτευση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsyiyy73j0h)

Ήρωας των πέναλτι ο Όμπλακ και στους "8" η Ατλέτικο

Στην παράταση οι δύο ομάδες ήταν πολύ πιο δραστήριες σε σχέση με το αντίστοιχο ματς της Τρίτης που οδηγήθηκε στο έξτρα 30λεπτο ανάμεσα σε Άρσεναλ και Πόρτο. Ο ρυθμός μπορεί να μην ήταν καταιγιστικός, όμως και οι δύο ομάδες κατάφερναν να πλησιάζουν η μία την περιοχή της άλλης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czsyq22u94qx)

Εν τέλει καμία ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Ο Τσαλχάνογλου νίκησε εντυπωσιακά τον Όμπλακ με τον Ντεπάει όμως να κάνει ακριβώς το ίδιο και να ισοφαρίζει.

Ο Όμπλακ έκανε την πρώτη απόκρουση στα δεύτερα πέναλτι νικώντας τον Αλέξις Σάντσεζ, αλλά ο Ζόμερ τον... μιμήθηκε αποκρούοντας το πέναλτι του Σαούλ. Ο Σλοβένος όμως και πάλι είπε μεγαλοπρεπές "όχι", αυτή τη φορά στον Κλάασεν με τον Ρικιέλμε αντίθετα να νικά τον Ζόμερ και να δίνει προβάδισμα στην Ατλέτικο.

Ο Ατσέρμπι μείωσε για την Ίντερ αλλά ο Κορέα διατήρησε το προβάδισμα των "Ροχιμπλάνκος". Την ευθύνη για το τελευταίο πέναλτι ανέλαβε ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ ο οποίος έστειλε την μπάλα στα... περιστέρια και την Ατλέτικο στους "8" του UEFA Champions League.

Οι ενδεκάδες:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντ. Σιμεόνε): Όμπλακ, Μολίνα (79' Μπάριος), Σάβιτς, Βίτσελ, Ερμόσο, Λίνο (71' Ρικιέλμε), Γιορέντε (98' Αθπιλικουέτα), Κόκε, Ντε Πολ (71' Κορέα), Μοράτα (79' Ντεπάι), Γκριεζμάν (106' Σαούλ)

Ίντερ (Σ. Ιντζάγκι): Ζόμερ, Ντούμφρις (73' Νταρμιάν), Παβάρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (73' Ατσέρμπι), Ντι Μάρκο (84' Μπίσεκ), Τσαλχάνογλου, Μπαρέλα (84' Φρατέζι), Μκχιταριάν (111' Κλάασεν), Τουράμ (102' Α. Σάντσεζ), Λ. Μαρτίνεζ