Ήταν η βραδιά των… ελληνικών θριάμβων! Γιατί τα ξημερώματα της Παρασκευής δεν βρήκαν τη χώρα μας να πανηγυρίζει μόνο την επική πρόκριση Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, αλλά και τη Μαρία Σάκκαρη να επιβεβαιώνει με εξίσου εντυπωσιακό come back την επιστροφή της στην κορυφαία δεκάδα του παγκόσμιου γυναικείου τένις.

Μετά από επικό ημιτελικό διάρκειας 2 ωρών και 56 λεπτών, η Μαρία Σάκκαρη βρήκε το σθένος, την αντοχή και το “καθαρό μυαλό” για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση (καθώς η Ναβάρο κέρδισε το πρώτο σετ) και να πανηγυρίσει τη νίκη με 2-1 σετ (5-7, 6-2, 6-4) που τη στέλνει για τρίτη διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του
Indian Wells.



Παρά το γεγονός ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν εκείνη που βρήκε το πρώτο break της αναμέτρησης, η Ναβάρο ήταν εξαιρετική στα τελευταία γκέιμ του πρώτου σετ και έφτασε στο 7-5, παίρνοντας ψυχολογικό προβάδισμα για τη νίκη.

Η Μαρία Σάκκαρη έχει… αλλάξει τσιπάκι

Η Μαρία Σάκκαρη, όμως, έχει αλλάξει για τα καλά… τσιπάκι και στο Indian Wells αποδεικνύει ότι η αλλαγή προπονητή μοιάζει να έχει ωφελήσει πολύ το παιχνίδι και κυρίως τη διαχείριση των συναισθημάτων της κατά τη διάρκεια των αγώνων. Με τρομερή αυτοκυριαρχία η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προηγήθηκε με 3-0, κάνοντας δύο breaks στα πρώτα δύο σερβίς games της Ναβάρο. Η “Sak Attack” έφτασε τελικά εύκολα στην ισοφάριση με 6-2 και ξεκίνησε εντυπωσιακά και στο τρίτο σετ, κάνοντας νέο break στο πρώτο σερβίς game της αντιπάλου της.



Η Ναβάρο έφερε τα πράγματα σε ισορροπία απαντώντας με δικό της break για το 2-2, όμως η Σάκκαρη έδειξε μεγαλύτερες αντοχές και στο 4-4 έφτασε στο πέμπτο και καθοριστικό break. Αμέσως μετά σέρβιρε για το ματς κι έκανε το 2-1, κερδίζοντας το τρίτο σετ με 6-4.



Αντίπαλος της Σάκκαρη στα ημιτελικά του Indian Wells η Γκοφ

Με τη σπουδαία της νίκη η Μαρία Σάκκαρη θα βρεθεί για 10η φορά στην καριέρα της σε ημιτελικό τουρνουά 1000 της WTA και θα κληθεί να ξεπεράσει το ιδιαίτερα υψηλό εμπόδιο της Αμερικανίδας Κόκο Γκοφ. Το νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε με άνεση στα προημιτελικά με 2-0 σετ (6-4, 6-3) της Γιούε Γιουάν (Νο. 49) και τσέκαρε το ραντεβού της στους “4” με την Ελληνίδα διεκδικήτρια του τίτλου.