Μετά την μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού για την Euroleague ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην... καθημερινότητα της Basket League. Αν και αυτό συνέβη λίγο απότομα στο πρώτο ημίχρονο με την Καρδίτσα να προηγείται μάλιστα, στο δεύτερο οι παίκτες του Μπαρτζώκα προσαρμόστηκαν και έφτασαν σε μια αναμενόμενη νίκη με πρωταγωνιστή τον παίκτη που είχε ίσως το μεγαλύτερο κίνητρο όλων στο παιχνίδι, τον Μιχάλη Λούντζη (16π. 3ασ.). Ο Έλληνας γκαρντ είχε στιγμές δισταγμού όμως από τη στιγμή που βρήκε ψυχολογία, ήταν εξαιρετικός και ηγήθηκε των Πειραιωτών, με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη (14π.) να επιστρέφει... ζεστός στη δράση!

Η Καρδίτσα προηγήθηκε στο ημίχρονο μέσα στο ΣΕΦ

Από νωρίς στο παιχνίδι φάνηκε ο χαρακτήρας... αγγαρείας που είχε το συγκεκριμένο παιχνίδι για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Η Καρδίτσα, όμως, ξεκίνησε άστοχα με τον Μακ ειδικά να μην μπορεί "να βρει το χέρι του" από την περίμετρο. Αυτός που ήταν, όμως, σε καταπληκτική μέρα ήταν ο Μπιουκάναν ο οποίος σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czve3l5b0aqx)

Τα εύστοχα περιφερειακά σουτ (5/7 στο πρώτο δεκάλεπτο) κράτησαν περισσότερο τον Ολυμπιακό μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, όμως, να είναι εμφανώς δυσαρεστημένος με την εικόνα των παικτών του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czve5jhm48ep)

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Καρδίτσα εμφανίστηκε ακόμα καλύτερη τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς να κάνει αρκετά καλή δουλειά συμβάλλοντας τα μέγιστα στο αναπάντητο 11-0 που έτρεξαν οι "Θεσσαλοί" στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czvefuaxgbft)

Ο Γιανούλης Λαρεντζάκης κράτησε με τα περιφερειακά του σουτ την... κάπως αναιμική επίθεση του Ολυμπιακού με τον Φίλιπ Πετρούσεφ να λαμβάνει τη σκυτάλη στη συνέχεια απειλώντας διαρκώς εντός ρακέτας.

Καθάρισε στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός με εξαιρετικό Λούντζη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε μεν με μεγαλύτερη διάθεση στην άμυνα αλλά ακόμα επιθετικό ρυθμό δεν είχε βρει με τον Μπαρτζώκα να έχει πολλά παράπονα από τον τρόπο που διαχειριζόταν το παιχνίδι ο Μήτρου-Λονγκ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czvfdlcbbd61)

Ο Μιχάλης Λούντζης πήρε πολύ καλύτερο βαθμό καθώς με αυτόν στο τιμόνι, ο Ολυμπιακός έκλεισε εξαιρετικά το τρίτο δεκάλεπτο κρατώντας τους φιλοξενούμενους χωρίς καλάθι για τα τελευταία 3:32'.

Με την ψυχολογία εμφανώς ανεβασμένη, ο Λούντζης συνέχισε να ηγείται της προσπάθειας των ερυθρόλευκων που είχαν βρει για τα καλά τον ρυθμό που χρειαζόταν προκειμένου να φτάσουν στη νίκη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czvfp5uihj6x)

Ο Μόουζες Ράιτ ήταν πολύ περισσότερο "εντός παιχνιδιού" στο δεύτερο πέρασμά του από το παρκέ και κάπως έτσι οι ερυθρόλευκοι βρήκαν διψήφια διαφορά την οποία κράτησαν μέχρι το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 39-41, 62-57, 85-73

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης