Ενώ η πρόκριση της Τσέλσι έμοιαζε να έρχεται εύκολα μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου στον προημιτελικό του FA Cup με τη Λέστερ, οι "αλεπούδες", που κατέκτησαν το τρόπαιο του Κυπελλούχου Αγγλίας το 2021, επέστρεψαν στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφάρισαν σε 2-2, πριν, εν τέλει, ο Τσουκουεμέκα χαρίσει την πρόκριση στους "μπλε" και ο Μαντουέκε μεγαλώσει το προβάδισμα, 4-2. Η Τσέλσι έγινε η τρίτη ομάδα, μετά τις Κόβεντρι και Μάντσεστερ Σίτι, που προκρίνεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. 

Τσέλσι-Λέστερ: Ιδανική συνθήκη 


Η Τσέλσι ευτύχησε να προηγηθεί σχετικά νωρίς, σε φάση στο τρανζίσιον, όταν ο Τζάκσον με προσωπική ενέργεια δώρισε στον Κουκουρέγια το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του. Στο 13' ο 25χρονος Ισπανός άνοιξε το σκορ, πλασάροντας σε κενή εστία, και οι "μπλε" βρέθηκαν να προηγούνται της ομάδας του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Έντσο Μαρέσκα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw23s9od2m9)

Τσέλσι-Λέστερ: Η προσωπική παράσταση του Στέρλινγκ


Η Λέστερ βρέθηκε δύσκολα σε ακόμα πιο δυσμενή θέση. Ο Στέρλινγκ προσπάθησε να σουτάρει μέσα στην περιοχή στο 24', ο Φατάου πήγε σχετικά άγαρμπα από πίσω του. Όμως, το πέναλτι που πήρε ο Άγγλος διεθνής απέκρουσε ο Στόλαρτζικ

Ωστόσο, ο Στέρλινγκ έδωσε την απάντησή του στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αφού έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Λέστερ και από τα αριστερά έκανε ωραία πάσα στον Πάλμερ, που άνοιξε την ψαλίδα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw2rphdjw1l)

Επιστροφή με αυτογκόλ-έπος και αποδοκιμασίες


Οι "μπλε" έμοιαζαν όντως άνετοι, είχαν την κυκλοφορία της μπάλας και θα χρειαζόταν κάτι πραγματικά απροσδόκητο για να επιστρέψει η Λέστερ στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Αυτό που έγινε στο 51', ήταν όντως τέτοιο, για την ακρίβεια είναι υποτιμητικός ο προσδιορισμός. 


Ο Αξέλ Ντισασί έκανε αυτό. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw3id3xjzkx)


Ύστερα από το... πλασέ του αμυντικού της Τσέλσι, άλλαξαν η ψυχολογία και το μομέντουμ. Δεν πέρασε πολλή ώρα για να εκμεταλλευτεί ο Μαβιντίντι τη μεταβίβαση του Ντιούσμπερι-Χολ και να φέρει το ματς στα ίσια.



Οι φίλοι της Τσέλσι ένιωσαν απογοήτευση με την ομάδα τους και κυρίως με τον Στέρλινγκ, τον οποίο θεωρούν κατά κανόνα αδιάφορο, για αυτόν το λόγο τον... ειρωνεύτηκαν στο 88', όταν τον έβγαλε ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw3id47eazd)

Αλλαγές πρόκρισης


Ο Αργεντινός πέρασε στη θέση του τον Μαντουέκε, ενώ 10 λεπτά νωρίτερα είχε βγάλει τον Μούντρικ, που ήταν από τους κορυφαίους για τους "μπλε", ώστε να περάσει στο παιχνίδι ο Τσουκουεμέκα. Μάλιστα, η Τσέλσι έπαιζε από το 73' με αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν ο Ντόιλ θυσιάστηκε για την ομάδα. Ο Τζάκσον έτρεξε στην αντεπίθεση και ο αμυντικός της Λέστερ τον σταμάτησε ελάχιστα έξω από την περιοχή των "αλεπούδων". Στην αρχή είδε την κίτρινη κάρτα, ενώ δόθηκε και πέναλτι, όμως όταν από τον VAR διαπιστώθηκε ότι το μαρκάρισμα έγινε εκτός περιοχής, η κάρτα αναβαθμίστηκε. 

Παρ' όλα αυτά, οι "μπλε" δεν βρήκαν τη λύση παρά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Κόουλ Πάλμερ να κάνει ένα φανταστικό τακουνάκι στο μποτιλιάρισμα και τον Τσουκουεμέκα να πλασάρει για το λυτρωτικό προβάδισμα της Τσέλσι. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw3ukomoqjt)

Η παράσταση έλαβε τέλος στο 90+8', όταν ο Μαντουέκε έβαλε ένα υπέροχο ψηλοκρεμαστό ύστερα από ατομική προσπάθεια. Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική φορά που η Τσέλσι παίρνει πρόκριση μετά το 90'

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw41ht7kj2x)