Για να πάρει την πρόκριση στο Euro 2024 αρχικά κόντρα στον Καζακστάν και εν συνεχεία κόντρα στον νικητή του Γεωργία-Λουξεμβούργο, η Εθνική μας ομάδα θα πρέπει να... σκοράρει! Και κομβικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι θα παίξει ο βασικός επιθετικός που θα επιλέξει ο Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός πάντως, μοιάζει να μην αντιμετωπίζει τεράστιο θέμα σε αυτή τη θέση καθώς τόσο ο Φώτης Ιωαννίδης, όσο και οι Γιώργος Γιακουμάκης και Βαγγέλης Παυλίδης, διανύουν την καλύτερη σεζόν της καριέρας τους.

Ο Ιωαννίδης διανύει την καλύτερη περίοδο της ζωής του

Αναλύοντας, όμως, κανείς την αγωνιστική κατάσταση των τριών επιθετικών και κυρίως το πόσο συμβάλλουν σε όλες τις εκφάνσεις του παιχνιδιού διαπιστώνει πως ένα "κλικ" πάνω είναι ασφαλώς ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο Έλληνας επιθετικός διανύει την καλύτερη περίοδο της ζωής του και ηγείται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν της προσπάθειας του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά το 2010!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cx4slkevffw1)

Μετά τον τραυματισμό που τον κράτησε για αρκετό καιρό εκτός και το διάστημα κατά την επιστροφή του που περισσότερο... έψαχνε τον εαυτό του, πλέον έχει βρει τα πατήματά του και ετοιμάζεται να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής της ομάδας του Πογιέτ, μπροστά από τον συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό και αρχηγό της εθνικής, Τάσο Μπακασέτα.

Οι αριθμοί του Φώτη Ιωαννίδη:

Φέτος ο Ιωαννίδης μετρά συνολικά 20 γκολ και 7 ασίστ σε 36 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Γιακουμάκης του MLS που ψάχνει ο Γκουστάβο Πογιέτ

Η αλήθεια είναι πως αν ο Γιώργος Γιακουμάκης του MLS έπαιζε κατά αυτόν τον τρόπο και στην εθνική ομάδα, τότε το... ντιμπέιτ της θέσης του βασικού επιθετικού θα ήταν πιο... αμφίρροπο. Όμως όταν περνά τον Ατλαντικό για να επιστρέψει στην Ελλάδα, ο Κρητικός φορ δεν αγωνίζεται με την ίδια αυτοπεποίθηση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cw7jqqslgq7l)

Προφανώς κομβικό ρόλο παίζει και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν την εθνική μας οι "κατώτερες" ποιοτικά ομάδες όπως θα είναι και το Καζακστάν. Δύσκολα οι "Καζάκοι" θα έρθουν στην "OPAP Arena" και θα αφήσουν κενά στην άμυνά τους. Οι πολυπρόσωπες άμυνες είναι και αυτό που δυσκολεύει περισσότερο τον Γιακουμάκη, ο οποίος όμως σίγουρα θα βρει τις ευκαιρίες του. Και αυτές θα κληθεί να κάνει γκολ, όπως έκανε και στην Ιρλανδία στα προκριματικά του Euro!

Οι αριθμοί του Γιώργου Γιακουμάκη:

Μόλις 4 αγωνιστικές έχουν παιχτεί στο φετινό MLS όμως ο Γιακουμάκης έχει προλάβει να σκοράρει 5 γκολ και να μοιράσει 2 ασίστ σε 3 συμμετοχές.

Ο Παυλίδης των 22 εκατομμυρίων και των 23 γκολ σε 26 αγώνες στην Ολλανδία

Όπως ακριβώς στην περίπτωση του Γιακουμάκη, αντίστοιχα και ακόμη περισσότερο ψάχνεται ο Βαγγέλης Παυλίδης. Ο επιθετικός της Άλκμααρ φορτώνει κατά ριπάς τα αντίπαλα δίχτυα στην Ολλανδία έχοντας φτάσει πλέον τα 23 γκολ σε 26 αναμετρήσεις στην Eredivisie με τη χρηματιστηριακή του αξία να έχει ανέβει στα 22.000.000€ σύμφωνα με το transfermarkt. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cy211glux5v5)

Στην εθνική ομάδα, όμως, μετρά μόλις 6 γκολ σε 36 συμμετοχές. Και σε αυτή την περίπτωση οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Ο Παυλίδης δεν καταφέρνει να προσαρμοστεί στις συνθήκες τις εθνικής ομάδας και κυρίως στις πολύ πιο κλειστές άμυνες που βρίσκει εν αντιθέσει με εκείνες που βρίσκει στην "χώρα της τουλίπας". Εφόσον το καταφέρει αυτό, θα είναι μία ακόμη πολύτιμη λύση στα χέρια του Πογιέτ.

Οι αριθμοί του Βαγγέλη Παυλίδη:

Ο Βαγγέλης Παυλίδης μετρά φέτος 27 γκολ και 4 ασίστ σε 38 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την Άλκμααρ.