Ένα σπουδαίο φιλικό απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο προγραμματίστηκε για την Εθνική Ελλάδος. Η ΕΠΟ γνωστοποίησε μέσω επίσημης ανακοίνωσης της πως η "γαλανόλευκη" θα δώσει φιλικό με την διοργανώτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, Γερμανία την Παρασκευή, 7 Ιουνίου (20:45) στο Borrusia Park, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του Euro 2024 στο οποίο η Ελλάδα φιλοδοξεί να βρίσκεται μέσω του Nations League.

H Eθνική Ελλάδος θα δώσει φιλικό με την Γερμανία μια εβδομάδα πριν το Euro 2024!

Όπως έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσης της η ΕΠΟ, η Εθνική θα δώσει φιλικό με τη Γερμανία την Παρασκευή, 7 Ιουνίου (20:45) στο Borrusia Park, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του Euro 2024. Αυτή θα είναι η 10η φορά που θα συναντηθούν οι δυο ομάδες ενώ θα είναι η δεύτερη που το ματς θα έχει φιλικό χαρακτήρα. Την τελευταία φορά που είχαν αναμετρηθεί οι δυο ομάδες ήταν στις 22 Ιουνίου 2012 για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Γκντανσκ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Τη διοργανώτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γερμανία θα αντιμετωπίσει η Εθνική σε φιλικό αγώνα που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου στο Borussia Park του Monchengladbach στις 20:45 (τοπική). 

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι η 10η στην ιστορία της Εθνικής με την Γερμανία και η 2η που θα έχει φιλικό χαρακτήρα. Τελευταία φορά οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν στις 22 Ιουνίου 2012 στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Γκντανσκ, όπου η Γερμανία επικράτησε 4-2 (τα γκολ της Ελλάδας είχαν σημειώσει ο Σαμαράς και ο Σαλπιγγίδης).

Το μεγάλο φιλικό παιχνίδι Γερμανία-Ελλάδα είναι προγραμματισμένο ακριβώς μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του EURO 2024 και θα είναι το τελευταίο για τους γηπεδούχους πριν από την πρεμιέρα του τουρνουά Γερμανία-Σκωτία στις 14 Ιουνίου".