Ο Χρήστος Τζόλης έκανε το ξεπέταγμα του από την ακαδημία του ΠΑΟΚ. Την σεζόν 2019/20, σε ηλικία 17 ετών, βάζει συνολικά 21 γκολ παίζοντας με την ομάδα Κ19 των «ασπρόμαυρων».

Ο Αμπέλ Φερέιρα εντυπωσιάζεται και την επόμενη σεζόν τον παίρνει στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ και του δίνει ρόλο βασικού στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Το συνεχίζει ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος ανέλαβε στην πορεία καθώς τον γνώριζε καλά αφού τον εκείνος τον ανέδειξε. Ο Χρήστος Τζόλης τελειώνει τη σεζόν με 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-c7lut8omfh01)

Όταν ο Τζόλης πήγε στη Νόριτς

Αποτέλεσμα ήταν να φιγουράρει το όνομα του στο Top-20 σε διάφορες λίστες μεγάλων ιστοσελίδων της Ευρώπης, που ασχολούνται με ταλέντα.

Το καλοκαίρι του 2021 ο ΠΑΟΚ «ενδίδει» στις... πιέσεις της Νόριτς και λέει το ναι στς 11.000.000 ευρώ!
Η Αγγλία δεν ταίριαξε στον νεαρό άσο.

Τα βρήκε σκούρα στον ανταγωνισμό ενώ και ο ίδιος πήγε εκεί με τα μυαλά κάπως,,, φουσκωμένα. Οι δυσκολίες που συνάντησε τον ταλαιπώρησαν ψυχολογικά. Τα έβλεπε όλα... σκούρα.

Η σύσκεψη της "Wasserman" για τον Τζόλη

Η «Wasserman» μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες μάνατζερ στην Ευρώπη, το περασμένο καλοκαίρι έκανε ειδικό μίτινγκ, με όλα τα μεγάλα στελέχη της, συζητώντας για την καριέρα του Χρήστου Τζόλη.

Υπήρξαν διάφορες προτάσεις και ανάμεσα τους αυτή της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Ο ελληνικός «βραχίονας» της "Wasserman" ήταν υπέρ του να πάει στην Γερμανία, υποστηρίζοντας πως εκεί θα αναγεννηθεί. Του ταίριαζε καλύτερα στο στιλ που είχε.

Ο Τζόλης άλλαξε τον στόχο της Φορτούνα Ντίσελντορφ

Έτσι και προχώρησε το θέμα με τις επαφές ανάμεσα στην Νόριτς και την Φορτούνα Ντίσελντορφ να καρποφορούν σε επίπεδο δανεισμού και οψιόν αγοράς στα 5.000.000 ευρώ. Η οποία είναι υποχρεωτική αν η Φορτούνα ανέβει στην Bundesliga.

Στα σχέδια της δεν ήταν η άνοδος στα μεγάλα σαλόνια αλλά η άνετη παραμονή. Έλα όμως που ο Χρήστος Τζόλης, με την πολύτιμη ψυχολογική υποστήριξη του τεχνικού της Γερμανικής ομάδας, Ντάνιελ Τιούνε, έγινε ξανά εκείνος ο παίκτης που σάρωνε στην Ελλάδα.

Με αποτέλεσμα η Φορτούνα Ντίσελντορφ να είναι στο κόλπο για την άνοδο. Ο διεθνής άσος έχει βάλει 15 γκολ και είναι δεύτερος στον πίνακα των σκόρερ στο πρωτάθλημα, ενώ έβαλε άλλα δύο τέρματα στο κύπελλο.

INTERVIEW | Christos Tzolis im "Interview der Woche" | vor #F95FCH | Fortuna Düsseldorf

Το πάρτι με την Όσναμπρικ και το ρεκόρ

Στο τελευταία παιχνίδι η Φορτούνα Ντίσελντορφ διέλυσε με 4-0 εκτός έδρας την Όσναμπρικ. Ο Τζόλης έβαλε το πρώτο γκολ κικ έδωσε τις ασίστ για τα άλλα δύο που ακολούθησαν και δεν είχε συμμετοχή μόνο στο τελευταία τέρμα.

Με αυτό το γκολ που έβαλε έκανε και ρεκόρ καριέρας, σε επαγγελματικό επίπεδο ξεπερνώντας τα 16 τέρματα της σεζόν 2020-21 με τον ΠΑΟΚ κι έτσι όπως το πάει θα μεγαλώσει κι άλλο τους αριθμούς του.

Οι υψηλές παρουσίες στο ντέρμπι με το Αμβούργο

Πριν από δώδεκα μέρες, την Παρασκευή (8/3), στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, η Φορτούνα Ντίσελντορφ υποδέχθηκε το Αμβούργο.

Ήταν το μεγάλο ντέρμπι της κατηγορίας και στις εξέδρες υπήρξαν σκάουτερς πολλών ομάδων της Bundesliga, ανάμσα τους και αυτοί των Μπάγερν Μονάχου, Λεβεκούζεν, Ντόρτμουντ, Λειψία.

Ο Τζόλης είναι πλέον από τους σταρ στην δεύτερη κατηγορία της χώρας και θα ήταν αδιανόητο να μην προσελκύσει τους μεγάλους. Ο 22χρονος άσος τελειώνει το παιχνίδι βάζοντας ένα γκολ, ενώ έδωσε και μια ασίστ, καθορίζοντας το τελικό 2-0 υπέρ της Φορτούνα.

Οι φίλοι της ομάδας παραληρούν στις εξέδρες. Οι σημειώσεις των σκάουτ των μεγάλων συλλόγων ήταν πολλές. Κανείς δεν ξέρει αν θα κάνει κίνηση κάποια από αυτές για να τον αποκτήσει.

Η συνάντηση του Τζόλη με τον Πογέτ

Σίγουρα όμως το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερο. Εκεί βρέθηκε και ο Γκουστάβο Πογέτ. Για να δει από κοντά τον Χρήστο Τζόλη, τον οποίο και κάλεσε στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για τα μπαράζ του Nations League, στα οποία το αντιπροσωπευτικό συγκρότηγμα θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2024. Μάλιστα οι δυο τους συζήτησαν σχετικά.

Θα φορέσει ξανά την γαλανόλευκη εμφάνιση, σε επίπεδο ανδρών, για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2022 όπου ήταν στην αποστολή για το παιχνίδι με το Κόσοβο, το οποίο διεξήχθη στο πλαίσιο του Nations League, χωρίς να πάρει λεπτά συμμετοχής.

Η αναγέννηση και η οψιόν αγοράς από την Φορτούνα Ντίσελντορφ

Το σίγουρο είναι πως ένα μεγάλο ταλέντο της Ελλάδας βρήκε ξανά την ποδοσφαιρική του υγεία, αφήνοντας πίσω μια «σκοτεινή» διετία. Οι προοπτικές του είναι για να παίξει σε κάποια μεγάλη ομάδα.

Ο ίδιος δηλώνει πως στην Φορτούνα Ντίσελντορφ χαίρεται ξανά το ποδόσφαιρο και θα ήθελε να μείνει. Βέβαια ακόμα κι αν έρθει η άνοδος στην Bundesliga θα είναι δύσκολο να δώσει τα 5.000.000 ευρώ γιατί υπάρχει ειδικό πλαίσιο για τα έξοδα αναφορικα με μεταγραφές.

Θα μπορεί να κάνει δαπάνες έως 20.000.000 ευρώ και δεδομένα δεν θα είναι ό,τι καλύτερο να ξοδευτούν τα 5.000.000 ευρώ για ένα παίκτη. Υπάρχει και το σενάριο της αγοράς και άμεσης πώλησης καθώς είναι σίγουρο πως υπάρξει ομάδα που θα ενδιαφερθεί.

Να σημειωθεί πω μέσω social media οι οπαδοί της Φορτούνα αναφέρουν πως θα κάνουν έρανο να μαζέψουν όσο χρήματα μπορούν για να βοηθήσουν στην αγορά του.

Στην παρούσα φάση η Νόριτς, που έχει συμβόλαιο με τον Χρήστο Τζόλη, έως το καλοκαίρτι του 2026, αναμένεται να είναι η χαμένη. Εξαρτάται από την Φορτούνα αναφορικά με το τι θα κάνει και τα 11.000.000 ευρώ που είχε δώσει στον ΠΑΟΚ πάνε χαμένα!

Γιατί υπάρχει οψιόν, μη υποχρεωτικής, αγοράς αν δεν πάρει άνοδο η Φορτούνα Ντίσελντοερφ, η οποία είναι στα 3.500.000 ευρώ.


*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή