Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στην δύσκολη αναμέτρηση με την Μπαρτσελονέτα, της οποίας επιβλήθηκε 10-7 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του β΄ομίλους στην προημιτελική φάση του Champions League στο πόλο ανδρών. Ήταν η πρώτη νίκη για τους "ερυθρόλευκους" σε αυτή τη φάση και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για πρόκριση στο Final-4, το οποίο φέτος θα γίνει στην Μάλτα. Επόμενος αντίπαλος θα είναι η Μπρέσια.

Ο Μάρκο Μπίγιατς ήταν τρομερός στο τέρμα ενώ ο Ντίνος Γενηδουνιάς ήταν ασταμάτητος καθώς έβαλε πέντε γκολ στο ντέρμπι που διεξήχθη στο κολυμβητήριο "Πέτρος Καπαγέρωφ" του Πειραιά. Μια εμφάνιση στην οποία ο Ολυμπιακός έδειξε την δυναμική του και που μπορεί να φτάσει και φέτος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czys3i5jiye1)

Το ματς ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα, χάρη σε τρία γκολ του Γενηδουνιά στο πρώτο οκτάλεπτο (δύο στα ίσια και ένα με πέναλτι), αλλά και τις αποκρούσεις του Μπίγιατς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czysg1nkcr5d)

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, όμως η εξαιρετική "ερυθρόλευκη" άμυνα και ο ανίκητος Μπίγιατς (απέκρουσε και πέναλτι του Μπιέλ) επέτρεψαν στους πρωταθλητές Ελλάδας, όχι απλά να διατηρήσουν το προβάδισμα, αλλά και να ξεφύγουν 6-2, με το τέταρτο προσωπικό τέρμα του Ντίνου Γενηδουνιά και όλα πήραν τον δρόμο τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czysajccau09)
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czysmhuwz0eh)
Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-0, 2-2, 2-3

Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Τσβαρτ (Ολλανδία)

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ 1, Βάμος 1, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου 2, Γκίλλας, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Ελβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα, Σαναούχα 1, Μουναρίθ 3, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Πάβιγιαρντ 1, Πάουλ, Ταούλ, Περόνε 1, Μπιέλ 1, Ζόβιτς, Πόρτερ