Η τετραπλή ελληνική εκπροσώπηση του Σαββάτου (9/3) στο Champions League του πόλο γυναικών περιείχε μία νίκη σε μάχη εντός συνόρων που συνοδεύτηκε από πρόκριση, μία νίκη ρεβάνς και μία αξιόλογη εμφάνιση παρά την ήττα. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντ στη Βουλιαγμένη και προκρίθηκε στο Final-4 καθαρίζοντας την πρωτιά στον Δ' Όμιλο. Ο Εθνικός πήρε τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου από την Έγκερ ενώ ο Άλιμος κοίταξε στα μάτια την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σαμπαντέλ. 

Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 9-14: Πάτησε γκάζι στο τέλος και... έφυγε για Final-4

Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Δ' ομίλου επικράτησε στο ντέρμπι της Βουλιαγμένης με 14-9 και πήρε την πρόκριση στο Final-4 του Champions League (20-21/4).

Οι "ερυθρόλευκες" ήταν ανώτερες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με εξαίρεση το τρίτο δεκάλεπτο όπου η Βουλιαγμένη προσπάθησε να μπει ξανά στη διεκδίκηση της αναμέτρησης αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Ολυμπιακός έφτασε αήττητος τους 15 βαθμούς σε πέντε αγώνες στον Δ’ Όμιλο, ο ΝΟΒ ακολουθεί δεύτερος με εννέα και η κατάταξη δεν μπορεί πλέον να αλλάξει. Από κάθε όμιλο προκρίνεται η πρώτη ομάδα. Η τελευταία (6η) αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 23/3.

Οι "ερυθρόλευκες" πήραν από την αρχή της αναμέτρησης κεφάλι στο σκορ, και προηγήθηκαν 7-2 στο πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχες μείωσαν 7-5, 8-6, 9-7 αλλά δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν περισσότερο. Στη τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι διαφορά και νίκησε τελικά με +5 τέρματα.

Η "φάση του αγώνα" έγινε στην εκπνοή της τρίτης περιόδου όταν η Έλενα Ξενάκη (κορυφαία σκόρερ της αναμέτρησης με πέντε τέρματα) σημείωσε γκολ από το κέντρο της πισίνας και με ένα απίθανo buzzer beater έγραψε το 10-7.

Εθνικός - Έγκερ 14-11: Πήρε τη ρεβάνς και τη... δεύτερη θέση

Με την Ειρήνη Νίνου να σημειώνει έξι τέρματα, ο Εθνικός Goldforce νίκησε 14-11 στον Πειραιά την ουγγρική Έγκερ για την 5η αγωνιστική του Γ' προκριματικού ομίλου του Champions League.

Η ομάδα του Πειραιά πήρε ταυτόχρονα και μια (άτυπη) ρεβάνς για την ήττα της στον αγώνα του πρώτου γύρου με 15-16 στη διαδικασία των πέναλτι. Έχει πλέον 7 βαθμούς ενώ προηγείται στον όμιλο η ισπανική Ματαρό, αν και η ελληνική ομάδα δεν έχει πιθανότητα πρόκρισης.

Ο Εθνικός GoldForce που προηγήθηκε 5-3 στο ημίχρονο, έκανε μια καταπληκτική τρίτη περίοδο (5-2) όπου ξεκαθάρισε τη κατάσταση.

Άλιμος - Σαμπαντέλ 8-13: Δεν άντεξε στο τέλος για τη μεγάλη υπέρβαση

Για τρία οκτάλεπτα ο Άλιμος ΝΑΣ BETSSON, πρωτάρης στην ευρωπαϊκή σκηνή και βεβαίως στη κορυφαία της διοργάνωση (Champions League) κοίταξε στα μάτια τη πρωταθλήτρια Ευρώπης Σαμπαντέλ. Λύγισε στο τέλος (8-13), αλλά μόνο χειροκροτήματα αξίζουν για τα κορίτσια του Πάνου Βέργου.

Ο αγώνας για τη 5η αγωνιστική του Β’ ομίλου όπου η ισπανική ομάδα πήρε αήττητη το εισιτήριο για ένα ακόμα Final Four. Η ελληνική ομάδα είναι στη δεύτερη θέση με έξι πόντους.

Το ξεκίνημα ήταν ονειρεμένο, το καλύτερο της χρονιάς, αφού ο γηπεδούχος στο κολυμβητήριο του Χαλανδρίου προηγήθηκε 5-1 και 6-2! Σταδιακά βεβαίως η Σαμπαντέλ μείωσε, ο Άλιμος ΝΑΣ BETSSON κράτησε το προβάδισμα στο ημίχρονο 6-5 και έχανε μόλις 9-8 με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Δεν άντεξε όμως περισσότερο και στο τέλος δημιουργήθηκε η διαφορά.