Τέσσερις αγωνιστικές μας χωρίζουν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Euroleague και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο “φλεγόμενο” ΟΑΚΑ την Μπαρτσελόνα (21.15 Novasports Prime) σε ένα ιδιαίτερα κομβικό παιχνίδι για τις ισορροπίες που θα διαμορφώσουν την τετράδα των ομάδων που θα προκριθεί με πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Με τον Λούκα Βιλντόσα να επιστρέφει από τον τραυματισμό του, αλλά τον Κώστα Αντετοκούνμπο να παραμένει στα πιτς, ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν μπορεί να σκαρφαλώσει ακόμη και στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Euroleague, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να πάρει τη νίκη απέναντι σε μία Μπάρτσα που επίσης… καίγεται για τους βαθμούς.

Οι Καταλανοί μετρούν ρεκόρ 20-10, οι “πράσινοι” τους ακολουθούν… κατά πόδας με 19-11, αλλά στις 19 νίκες βρίσκονται τόσο η Φενερμπαχτσέ, όσο και η Μονακό, αλλά και ο Ολυμπιακός μετά τη χθεσινή του νίκη επί της Βιλερμπάν.

Τι ζητάει ο Αταμάν από τους παίκτες του Παναθηναϊκού

Ο Εργκίν Αταμάν γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί απόψε βοήθειες απ’ όλους τους παίκτες του και όχι μόνο από τους έξι… συνήθεις ύποπτους που “βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά” (Γκραντ, Σλούκα, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Λεσόρ). Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, η τελευταία προπόνηση των “πράσινων” περιλάμβανε αρκετά… γκάζια του Τούρκου προς τους υπόλοιπους.   

“Πρέπει να είμαστε σκληροί, να μην εγκαταλείψουμε και να πάρουμε περισσότερα από τους αναπληρωματικούς, γιατί χθες παίξαμε μόνο με έξι παίκτες. Δεν υπήρχε συνεισφορά από τους υπόλοιπους, αλλά δεν γίνεται να παίζουμε πάντα έτσι. Πρέπει όλοι να προσπαθούν και να αποδίδουν. Μόνο η προσπάθεια δεν είναι αρκετή. Σε αυτό το επίπεδο χρειαζόμαστε αποδοτικότητα και ελπίζω οι παίκτες που δεν συνεισέφεραν κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, να μας βοηθήσουν περισσότερο απέναντι στην Μπαρτσελόνα”, τόνισε στις δηλώσεις του παραμονή του αγώνα ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει τον Βιλντόσα παρά το γεγονός ότι προπονήθηκε κανονικά με τους συμπαίκτες του και τέθηκε στη διάθεσή του.

Σπουδαία και κρίσιμα παιχνίδια στην Euroleague

Το παιχνίδι Παναθηναϊκού – Μπαρτσελόνα (που θα ξεκινήσει στις 21.15 και θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από το Novasports Prime) δεν είναι το μόνο κρίσιμο που περιλαμβάνεται στις αθλητικές μεταδόσεις της Παρασκευής 22/3.

Στις 20.00 η Μονακό υποδέχεται τη Βαλένθια με τις δύο ομάδες να “καίγονται” για τη νίκη και τους Μονεγάσκους να θέλουν να αφήσουν άμεσα πίσω τους το στραπάτσο από την Αρμάνι.

Την ίδια ώρα (20.00) στο Βελιγράδι, η Βίρτους ψάχνει απεγνωσμένα επιστροφή στις νίκες απέναντι στον αδιάφορο βαθμολογικά Ερυθρό Αστέρα, προκειμένου να παίξει τα ρέστα της την επόμενη εβδομάδα για την απ’ ευθείας πρόκριση στα playoffs κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Μπολόνια.

Σπουδαίο παιχνίδι, όμως, διεξάγεται στις 21.30 και στο Μιλάνο, με την φορμαρισμένη Αρμάνι να δίνει αγώνα χωρίς αύριο απέναντι στην αναγεννημένη Φενερμπαχτσέ του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που από τη δική της πλευρά παλεύει να εξασφαλίσει θέση στην πρώτη τετράδα.

Το χορταστικό μενού της ημέρας ολοκληρώνεται στις 21.30 με μια ακόμη ματσάρα στο Μόναχο με Μπάγερν και Μακάμπι να χρειάζονται αμφότερες τη νίκη για να πλησιάσουν η μεν πρώτη στα play in η δε δεύτερη στην απ’ ευθείας παρουσία στα playoffs.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Παρασκευής 22/3

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων της Παρασκευής 22/3 ξεχωρίζει η πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά του Μαϊάμι με αντίπαλο τον Σαποβάλοφ. Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της Παρασκευής 22/3 έχουν ως εξής:

10:55 COSMOTE SPORT 5 HD Moto3 2024 Grande Premio de Portugal – Ελεύθερες Δοκιμές

11:45 COSMOTE SPORT 5 HD Moto2 2024 Grande Premio de Portugal – Eλεύθερες Δοκιμές

12:40 COSMOTE SPORT 5 HD MotoGP 2024 Grande Premio de Portugal – 1ες Ελεύθερες Δοκιμές

15:10 COSMOTE SPORT 5 HD Moto3 2024 Grande Premio de Portugal – 1ες Δοκιμές

16:00 COSMOTE SPORT 5 HD Moto2 2024 Grande Premio de Portugal – 1ες Δοκιμές

16:55 COSMOTE SPORT 5 HD MotoGP 2024 Grande Premio de Portugal – Δοκιμές

19:00 COSMOTE SPORT 6 HD Tσιτσιπάς- Σαποβάλοφ ATP Masters 1000 2024 Μαϊάμι

19:00 COSMOTE SPORT 9 HD Premier Padel Tour 2024 Ακαπούλκο

20:00 Novasports Start Μονακό – Βαλένθια EuroLeague

20:00 Novasports 2HD Ερυθρός Αστέρας – Βίρτους Μπολόνια EuroLeague

21:00 COSMOTE SPORT 9 HD Premier Padel Tour 2024 Ακαπούλκο

21:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 2024 Μαϊάμι

21:15 Novasports Prime Παναθηναϊκός AKTOR – Μπαρτσελόνα EuroLeague

21:30 Novasports 4HD Αρμάνι Μιλάνο – Φενέρμπαχτσε EuroLeague

21:30 Novasports 3HD Μπάγερν Μονάχου – Μακάμπι Τελ Αβίβ EuroLeague

21:45 Novasports 1HD Ολλανδία – Σκωτία Φιλικός Αγώνας