Η Λευκορωσία δεν είχε κερδίσει ούτε ένα από τα οκτώ παιχνίδια που είχε δώσει μέχρι στιγμής στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων του 2025 και βρήκε τη χειρότερη στιγμή για να πανηγυρίσει το πρώτο της τρίποντο στη διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι έριξαν στο καναβάτσο την εθνική Ελλάδος με 1-0, σε ένα αποτέλεσμα-σοκ για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου που χρειαζόταν μόνο τη νίκη για να διατηρηθεί σε απόσταση βολής από Πορτογαλία και Κροατία.

Οι Έλληνες διεθνείς εμφανίστηκαν εξαιρετικά φλύαροι στην αναμέτρηση (είναι χαρακτηριστικό ότι μέτρησαν μόλις μία τελική εντός εστίας σε εφτά προσπάθειες) και γνώρισαν ήττα από εκτέλεση πέναλτι του Μαρτίνοφ στο 57ο λεπτό.

Μόνο μαθηματικές οι ελπίδες πρόκρισης της εθνικής Ελλάδος

Πλέον η βαθμολογία του ομίλου φαντάζει… απαγορευτική για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση με 11 βαθμούς (σε 7 παιχνίδια) έναντι 15 της πρωτοπόρου Πορτογαλίας (σε 6 αγώνες) και 13 της Κροατίας, η οποία μάλιστα έχει και δύο παιχνίδια λιγότερα.

Υπενθυμίζεται πως οι πρώτοι κάθε ομίλου και οι τρεις καλύτεροι δεύτεροι παίρνουν αυτόματα το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης, με τους υπόλοιπους έξι δεύτερους των ομίλων να συμμετέχουν σε μπαράζ διεκδικώντας τα τρία τελευταία εισιτήρια.

Η Εθνική Ελπίδων αγωνίστηκε με τους: Τζολάκη, Κρυπαράκο, Παναγιώτου, Τόλη, Κίτσο, Κουρφαλίδη (59’ Μεταξά), Δαρέλα (59’ Αποστολάκη), Σουρλή (81’ Νιάρχο), Ζούγλη (59’ Σοφιανό), Παναγίδη, Τζήμα (59’ Κοσίδη).