Η απόλυτη κυριαρχία και η ασταμάτητη πορεία του Μαξ Φερστάπεν στη φετινή Formula 1 συενεχίζεται. Ο Ολλανδός πρωταθλητής ήταν για ακόμη μια φορά καταιγιστικός και κατέκτησε την pole position και στο Grand Prix της Αυστραλίας με δυο επιβλητικούς γύρους στο τέλος των δοκιμών ενώ αυτή ήταν η τρίτη του pole position σε ισάριθμους αγώνες. Αν και ο Κάρλος Σάινθ ήταν ταχύτερος στις δυο πρώτες περιόδους των κατατακτήριων στη συνέχεια δεν μπόρεσε να βρει τις απαιτούμενες λύσεις στην ταχύτητα του Φερστάπεν και "υποκλίθηκε" στην ανωτερότητα του.



Formula 1: Κυρίαρχος Μαξ Φερστάπεν έκανε το 3/3, νέα επιβλητική pole position στο GP της Αυστραλίας!

Ο Κάρλος Σάινθ που είχε υποβληθεί μόλις πριν από δυο εβδομάδες σε χειρουργική επέμβαση σκωληκειδίτιδας αν και ήταν ταχύτερος στις δυο πρώτες περιόδους των κατακτηρίων έναντι του Μαξ Φερστάπεν στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση και την φοβερή ταύχτηα του Ολλανδού πρωταθλητή ο οποίος στην πρώτη τους προσπάθεια στο Q3 σημείωσε εντυπωσιακό χρόνο 1:16.048, που ήταν τρία δέκατα ταχύτερος από τους χρόνους των δύο Ferrari. Στη δεύτερη και τελευταία τους προσπάθεια, ο Φερστάπεν πέτυχε ακόμα πιο εντυπωσιακό χρόνο στο 1:15.915 ενώ αν και ο Σάινθ κατάφερε και εκείνος να βελτιώσει το χρόνο του δεν κατάφερε να κατακτήσει την pole position.

grand-prix


Ως αποτέλεσμα, ο Σάινθ θα παραταχθεί δίπλα στον Μαξ στην πρώτη σειρά της αυριανής (24/03, 06:00) εκκίνησης του GP Αυστραλίας, ενώ τη δεύτερη θα καταλάβουν οι Σέρτζιο Πέρεζ και Λάντο Νόρις με τις Red Bull RB20 και McLaren MCL38 αντίστοιχα. Αξίζει να τονιστεί ότι ο Μεξικανός ενδέχεται να τιμωρηθεί με ποινή θέσεων στην εκκίνηση καθώς στο Q1 μπλόκαρε τον Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas σε έναν γρήγορο γύρο του Γερμανού.

Ο Σαρλ Λεκλέρ αν και είχε δείξει καλά στοιχεία στις ελεύθερες δοκιμές εν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός δεν ήταν σήμερα όσο ανταγωνιστικός τονίζοντας ότι η Ferrari του ξαφνικά έγινε δύστροπη, παρουσίαζε εναλλασσόμενα υποστροφή και υπερστροφή στους γρήγορους γύρους του, και έτσι ήταν σταθερά πιο αργός του Σάινθ. Τα προβλήματα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ένα λάθος του 25χρονου στη στροφή 13 στον τελευταίο του γύρο, κι έτσι αναγκάστηκε να τον εγκαταλείψει και να τερματίσει στην πέμπτη θέση.

Δίπλα στον Μονεγάσκο στην τρίτη σειρά εκκίνησης θα είναι ο Όσκαρ Πιάστρι, που φέρει τις ελπίδες των Αυστραλών στις κερκίδες, καθώς η McLaren ανέβασε με μφατικό τρόπο την ταχύτητά της στον έναν γύρο σε σχέση με τις δοκιμές και μπήκε στη "μονομαχία" με τις Ferrari και επιβλητικά μπροστά από τις Mercedes και Aston Martin.

Στη Mercedes τα πράγματα δεν πήγαν για ακόμη μια φορά καλά, παρά τις υποσχέσεις που φάνηκε να δίνει η W15 στην 3η περίοδο των δοκιμών. Ο Λιούις Χάμιλτον, παρά την προσπάθειά του στο Q2, γνώρισε τον αποκλεισμό από την πρώτη δεκάδα όταν στο τέλος της δεύτερης περιόδου τον... πέταξαν εκτός οι Λανς Στρολ και Γιούκι Τσουνόντα με δύο εκπληκτικούς γύρους. Κάπως έτσι, ο Τζορτζ Ράσελ ήταν ο μοναδικός Άγγλος της Mercedes F1 στη δεκάδα, όμως έμεινε ενάμισι δέκατο μακριά από τον Πιάστρι.