Μπορεί πριν τη σέντρα το "talk of the town" να ήταν οι απουσίες που θα είχαν Αγγλία και Βραζιλία στο σπουδαίο μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι, όμως μετά τη λήξη της αναμέτρησης και το νικηφόρο 0-1 της "Σελεσάο", όλος ο κόσμος ασχολείται με το νέο αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης και του βραζιλιανικού ποδοσφαίρου. Αυτό δεν είναι άλλο από τον 17χρονο Έντρικ ο οποίος έβαλε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας, το οποίο εν τέλει καθόρισε και το τελικό αποτέλεσμα υπέρ της ομάδας του Ντοριβάλ (ντεμπούτο του στον πάγκο). Τέταρτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία της "Σελεσάο" ο Έντρικ.

Με άμυνα ανάγκης η Βραζιλία, αποχώρησε τραυματίας και ο Γουόκερ για την Αγγλία

Με συνθέσεις ανάγκης παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες ελέω των απουσιών τους. Ειδικά οι Βραζιλιάνοι έπαιξαν με τα... τρίτα στην άμυνά τους, συγκεκριμένα με τους Ντανίλο, Μπρούνο, Μπεράλντο, Γουέντελ με τον Μπέντο να είναι κάτω από την εστία. Το δίδυμο των Πακετά και Γκιμαράες στον άξονα, όμως, έτρεψε να καλύψει κάθε εκατοστό του γηπέδου με τον Ζοάο Γκόμεζ της Γουλβς να είναι επίσης εξαιρετικός.

Από την άλλη και ο Σάουθγκεϊτ είχε απουσίες και ειδικά στο δεξί άκρο της άμυνας. Τζέιμς, Άρνολντ και Τρίπιερ είναι ήδη τραυματίες ενώ σε αυτή τη λίστα ήρθε να προστεθεί και το όνομα του Κάιλ Γουόκερ ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε προληπτικά με τον Κόνσα της Άστον Βίλα να τον αντικαθιστά. Στο κέντρο ο Γκάλαχερ ανταμείφθηκε για την καλή του σεζόν σε ατομικό επίπεδο και ξεκίνησε δίπλα στους "αναντικατάστατους" Ράις και Μπέλιγχαμ με τον Γουότκινς να καλύπτει το κενό του Κέιν στην επίθεση.

Η "Σελεσάο" ήταν αυτή που μπήκε πιο ορεξάτη έχοντας δύο φάσεις με Ροντρίγκο και Βινίσιους με Πίκφορντ και... Γουόκερ να κάνουν τις αποκρούσεις. Με εξαίρεση αυτές τις δύο φάσεις, ρυθμός δεν υπήρχε στο παιχνίδι μέχρι την επόμενη σημαντική τελική που ήταν και πάλι από τους Βραζιλιάνους με τον Πακετά να σημαδεύει το δοκάρι και το ημίχρονο να "βγαίνει" στο 0-0.

Ακόμη πιο "βαρετό" για τον ουδέτερο θεατή (και όχι μόνο) ήταν το δεύτερο ημίχρονο, ειδικά αφότου ξεκίνησαν και οι μαζεμένες αλλαγές από τους δύο προπονητές. Το 0-0 έμοιαζε να κυλάει... ανέμελα μέχρι το φινάλε όμως ένα λάθος διώξιμο του Ντανκ έδωσε την ευκαιρία στον Αντρέας Περέιρα να πασάρει στον Βινίσιους. Ο αστέρας της Ρεάλ νικήθηκε από τον Πίκφορντ όμως ο... μελλοντικός αστέρας της Ρεάλ, Έντρικ, έκανε το 0-1 το οποίο πανηγύρισε έξαλλα.