Στο πανέμορφο "Γκρουπάμα" της Λυών, Γαλλία και Γερμανία έδωσαν ένα σπουδαίο φιλικό το οποίο εκτός από τις πανέμορφες εμφανίσεις των δύο ομάδων εμπνευσμένες από τις ένδοξες στιγμές του ποδοσφαιρικού παρελθόντος τους, είχε και μεγάλο νικητή, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Ο νεαρός τεχνικός έκοψε τα τρικ με τον Χάβερτς αριστερό μπακ και είδε τον επιθετικό της Άρσεναλ να φτιάχνει μια πολλά υποσχόμενη τριάδα στο πλάι των υπερταλαντούχων νέων, Μουσιάλα και Βιρτς, ενόψει φυσικά του Euro 2024 στο οποίο οι Γερμανοί είναι οικοδεσπότες!

Ο Νάγκελσμαν βρήκε την μαγική επιθετική τριάδα του!

Όπως συνέβη και στο αντίστοιχο σπουδαίο φιλικό της Αγγλίας με τη Βραζιλία, και στη Λυών υπήρχαν ορισμένες απώλειες και για τις δύο ομάδες, όμως δαφώς πολύ λιγότερες εν αντιθέσει με την αναμέτρηση του Γουέμπλεϊ.

Η Γερμανία παρατάχθηκε χωρίς τον Νόιερ (καλύτερα πλέον) με τον Τερ Στέγκεν να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια. Ο Μίτελσταντ ήταν ο μοναδικός από τους 4 της Στουτγκάρδης που ξεκίνησε βασικός κερδίζοντας την άτυπη μάχη του αριστερού μπακ από τον Ράουμ της Λειψίας. Στα χαφ ο Άντριχ κάλυψε το κενό του Γκορέτσκα στο πλάι των Κρόος και Γκουντογάν με τον Κίμιχ να μετακομίζει (μάλλον μόνιμα) στο δεξί άκρο της άμυνας.

Το βασικότερο όμως για τον Νάγκελσμαν είναι πως βρήκε μια εξαιρετική τριάδα στην επίθεση. Η απουσία του Σανέ ίσως ήταν και ευεργετική καθώς έδωσε την ευκαιρία στους Μουσιάλα και Βιρτς να λάμψουν στο πλάι του Χάβερτς. Ο επιθετικός της Άρσεναλ είδε τον Νάγκελσμαν να ξυπνάει από τους εφιάλτες που είδε όταν τον έβαζε αριστερό μπακ και τον δικαίωσε απόλυτα.

Από πλευράς Γαλλίας, ο Σαμπά κάλυψε επάξια το κενό του βασικού Μάικ Μενιάν κάτω από τα δοκάρια ενώ ο Ντεσάμπ επέλεξε να παραταχθεί ξανά χωρίς τους Κονατέ ή Σαλίμπα στα στόπερ. Ο Εμπαπέ αγωνίστηκε στα αριστερά της επίθεσης, ο Ντεμπελέ δεξιά και ο Τουράμ στην κορυφή.

Δύο (πολύ) γρήγορα γκολ των Γερμανών σε κάθε ημίχρονο τέζαραν τους Γάλλους

Προτού καλά καλά πάρουν θέση οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, ο Φλόριαν Βιρτς έβαλε ένα φανταστικό γκολ κάνοντας το 0-1 μόλις στα... οκτώ δευτερόλεπτα! Άλλη μια φάση βρήκαν οι Γερμανοί μέχρι το ημίχρονο, όμως παρ' όλο που δεν είχαν τον έλεγχο του ρυθμού, δεν πολυκινδύνεψαν στα μετόπισθεν με τον Τερ Στέγκεν να απαντά σε όποιον κατάφερνε να περάσει την αμυντική του τετράδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γερμανοί απείλησαν ξανά σε... δευτερόλεπτα με τον Χάβερτς να αστοχεί. Στο 48' όμως η τριάδα των Βιρτς, Μουσιάλα και Χάβερτς συνδυάστηκε ιδανικά, με τον επιθετικό της Άρσεναλ να κάνει το 0-2. Η ομάδα του Νάγκελσμαν ήταν πολύ καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι να γίνουν οι μαζεμένες αλλαγές της. 

Οι Γάλλοι είδαν τον Εμπαπέ να είναι καλά κλεισμένος στο δεύτερο ημίχρονο και βρήκαν ελάχιστες φάσεις. Η πιο σημαντική ήρθε από το χέρι του Μίτελστεντ με τον Ρούντιγκερ να διώχνει πάνω στη γραμμή όμως τον διαιτητή να μην δίνει πέναλτι λόγω οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Κάπως έτσι το 0-2 παρέμεινε μέχρι το φινάλε και οι Γερμανοί αισιοδοξούν.