Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει αποδείξει πολλάκις ότι είναι μια... μηχανή που παράγει γκολ. Ο Νορβηγός επιθετικός από τότε που συστήθηκε στο πρωτάθλημα της Premier League με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, "τρελαίνει" κόσμο με τα φοβερά επιτεύγματα του. Στην εθνική του ομάδα φαίνεται όμως να έχει μείνει μακριά από τον καλό το ευατό αφού για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι με το εθνόσημο δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, "ξυπνώντας" ένα αρνητικό ρεκόρ που κρατούσε από τον Μάρτιο του 2021. Μάλιστα, το τελευταίο γκολ που πανηγύρισε με τη Νορβηγία ήταν στις 12 Οκτωβρίου του 2023.

Για τρίτο σερί ματς χωρίς γκολ ο Χάαλαντ με την εθνική Νορβηγίας!

Η Τσεχία ηττήθηκε με 2-1 από την Τσεχία σε φιλική αναμέτρηση στο "Ullevaal Stadion" του Όσλοστον... δρόμο για το Euro 2024Οι Νορβηγοί άνοιξαν το σκορ στο 20’ με τον Μπομπ, ο Ζίμα ισοφάρισε σε 1-1 στο 36 ' ενώ το τελικό 1-2 διαμόρφωσε στο 85’ ο Μπάρακ. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ αγωνίστηκε για 75 λεπτά όμως δεν κατάφερε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι να πετύχει γκολ με το εθνόσημο το οποίο είναι και το χειρότερο σερί του από τον Μάρτιο του 2021.

Τότε, είχε να σημειώσει γκολ για τέσσερα σερί ματς σε αντίθεση με τώρα που έχει να σκοράρει για τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Μάλιστα, το τελευταίο του γκολ με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας ήταν στις 12 Οκτωβρίου 2023 όπου και είχε πετύχει τα δυο από τα τέσσερα γκολ στη νίκη της Νορβηγίας επί της Κύπρου με 4-0 για την προκριματική φάση του Euro. Πάντως, ο 23χρονος στράικερ μετρά ένα φοβερό ρεκόρ αφού έχει πετύχει 27 γκολ σε 30 αγώνες.