Με το χέρι στην καρδιά, πόσοι από εμάς πιστεύαμε πριν από εννιά βράδια ότι στη χθεσινή κλήρωση του Europa Conference League η Ελλάδα μας όχι μόνο θα εκπροσωπείτο αγωνιστικά στη διαδικασία, αλλά θα ήταν και η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα με δύο ομάδες στην κληρωτίδα της UEFA;

Κι άντε για τον ΠΑΟΚ αρκετοί συμβουλεύαμε να μην… ξεγράφετε τον Ραζβάν Λουτσέσκου σε βραδιές που έχει κυκλωμένες στο τεφτέρι του. Για τον Ολυμπιακό υπήρχε έστω και ένας να δίνει ρεαλιστικές ελπίδες ανατροπής του 1-4 του “Γεώργιος Καραϊσκάκης”;

Ακόμη και πιο αισιόδοξοι, ακόμη και όσοι εκφράζαμε δημόσια την άποψη τις τελευταίες μέρες ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιβάλλεται να αποτελέσει τον “αρχιτέκτονα” της ανακατασκευής των “ερυθρόλευκων” και τη νέα σεζόν, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της φετινής, φτάναμε μέχρι το σενάριο της… τιμητικής νίκης. Πρόκριση με συντριβή 1-4 μέσα στο ίδιο σου το σπίτι; Θα αστειεύεστε!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztuhb2ay10p)

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μας... κάθισαν στο θρανίο για μάθημα

Μην ψάχνετε να αναλύσετε ποδοσφαιρικά την προχθεσινή ανεπανάληπτη βραδιά. Όσα ζήσαμε ξεφεύγουν κατά πολύ από τα όρια μιας τετριμμένης αγωνιστικής ανάλυσης. Το βράδυ της Πέμπτης ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων μας… έβαλαν σε ένα ιδιότυπο θρανίο και μας δίδαξαν ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα πίστης που έχουμε λάβει στη ζωή μας.

Ως Έλληνες, βλέπετε, έχουμε την τάση να τα παρατάμε στην πρώτη δυσκολία. Να χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας, να αμφισβητούμε τους εαυτούς μας προτού καν ολοκληρωθεί μια αποστολή που έχουμε αναλάβει. Όποια μορφή κι αν έχει αυτή. Επαγγελματική, προσωπική, κοινωνική, αθλητική. Όταν “στραβώνει” το πράγμα, ή έστω όταν τα γεγονότα δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που εμείς περιμένουμε έχουμε το ιδίωμα να… φέρνουμε τον κόσμο άνω-κάτω και αντί να σηκώνουμε τα μανίκια για να αντιστρέψουμε τα εις βάρος μας δεδομένα, καταριόμαστε… θεούς και δαίμονες!

Η επιβράβευση των πιστών φίλων του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, μετά τα αποτελέσματα των σχεδόν “απαγορευτικών” ηττών Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα πρώτα παιχνίδια των “16” η φυσιολογική κριτική ξέφυγε από τα θεμιτά και λογικά της όρια και έφτασε στα όρια της απαξίωσης!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετατράπηκε εξαιτίας δύο ηττών (από Μακάμπι και Παναθηναϊκό) σε… φωτοβολίδα που είχε απλά ρέντα στον πρώτο μήνα παρουσίας του στον “ερυθρόλευκο” πάγκο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξαφνικά αποτέλεσε πηγή προβληματισμού και αναζήτησης των αιτιών για τους λόγους που… ξεφουσκώνουν οι ομάδες του κάθε φορά που μπαίνουμε στην Άνοιξη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztquafles01)

Για τους δε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, τα σχόλια που γράφονταν καθημερινά στα social media ή εκείνα που ακούγονταν στον “αέρα” ραδιοφωνικών σταθμών τις τελευταίες μέρες άγγιζαν τα όρια της απαξίωσης και του χλευασμού.

Ξέρετε, αλήθεια, σε ποιους ανήκει περισσότερο η μαγική και ονειρεμένη βραδιά που μας χάρισαν Πειραιώτες και Θεσσαλονικείς; Στις μερικές δεκάδες φίλων του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν μέχρι το Βελιγράδι για να βρεθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας παρότι όλα έμοιαζαν χαμένα. Οι θεοί του ποδοσφαίρου τους αντάμειψαν με μια νύχτα που θα έχουν να διηγούνται στα εγγόνια και τα δισέγγονά τους.

Δηλώσεις Ροντινέι (Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός) / Rodinei's statements (Maccabi - Olympiacos)

Η 14η Μαρτίου 2024 ας αλλάξει τον τρόπο σκέψης μας

Γι’ αυτό την επόμενη φορά που κάποιος από εσάς (από εμάς, χρησιμοποιείστε όποιον όρο προτιμάτε) επιλέξει να σκίσει… τις σάρκες ενός ποδοσφαιριστή ή ενός προπονητή της ομάδας που υποτίθεται ότι αγαπά και στηρίζει στα εύκολα και στα δύσκολα, ας έχει στο μυαλό του αυτή την ιστορική βραδιά της 14ης Μαρτίου 2024.

Της βραδιάς που όλοι οι Έλληνες θυμηθήκαμε τη συμβουλή των γιαγιάδων και των παππούδων μας που μας έλεγαν πάντα “στη ζωή δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει μόνο δεν θέλω”.     

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή".