Πρόκειται για φάρσα; Πρόκειται για ανοιχτούς λογαριασμούς; Πρόκειται για ανώριμα παιδάκια; Πρόκειται για καρτέλ ναρκωτικών; Όπως και να 'χει η οικογένεια του Άνχελ Ντι Μαρία δέχθηκε απειλητικό σημείωμα προκειμένου να μην επιστρέψει στη Ροζάριο Σεντράλ για να κλείσει την καριέρα του, κάτι που ο ίδιος ο παίκτης της Μπενφίκα έχει χαρακτηρίσει ως όνειρό του ενώ σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, το deal μεταξύ των δύο πλευρών ήταν κοντά.

Παρ' όλα αυτά, αυτό το όνειρο ίσως αλλάξει κάπως τροπή. Ενώ ο Ντι Μαρία βρίσκεται στις ΗΠΑ για τις φιλικές αναμετρήσεις της εθνικής Αργεντινής άγνωστοι άφησαν σημείωμα έξω από το σπίτι του (που βρίσκεται σε μια ιδιωτική συνοικία όπου θεωρητικά υπάρχει ασφάλεια και έλεγχος) ένα σημείωμα το οποίο έλεγε το εξής προς τη μητέρα του Αργεντινού:

«Πες στον γιο σου τον Άνχελ να μην επιστρέψει στο Ροζάριο, αλλιώς θα τα καταστρέψουμε όλα και θα σκοτώσουμε ένα μέλος της οικογένειας. Ούτε καν ο Πουλάρο (σ.σ. κυβερνήτης της επαρχίας Σάντα Φε) δεν θα τον σώσει. Εμείς δεν πετάμε κομμάτια χαρτιού, αλλά ρίχνουμε μολύβι και οι άνθρωποι καταλήγουν νεκροί!»

Η αστυνομική διεύθυνση του Ροζάριο έχει επιβεβαιώσει το περιστατικό και πλέον ερευνά κάθε πτυχή της ιστορίας προκειμένου να φανεί ποιος εμπλέκεται πίσω από την ιστορία και γιατί ενώ δεν αποκλείεται η πιθανότητα να μπλέκουν και καρτέλ ναρκωτικών, λόγω της αναφοράς στον Πουλάρο ο οποίος έχει κυρήξει άτυπο πόλεμο κατά της διακίνησης ναρκωτικών. Άλλωστε το Ροζάριο δεν έχει και την καλύτερη φήμη.

Μην ξεχνάμε πως πριν ένα χρόνο είχε σημειωθεί επίθεση σε σούπερ μάρκετ που ανήκει στην οικογένεια της συζύγου του Λιονέλ Μέσι, Αντονέλα Ρογκούτσο, στο οποίο μάλιστα είχε επίσης αφεθεί ένα γραπτό σημείωμα που ανέφερε:

«Μέσι σε περιμένουμε. Ο Χάβκιν (δήμαρχος του Ροζάριο) είναι επίσης ναρκομανής, δεν πρόκειται να σε φροντίσει».