Η συνέντευξη Τύπου του Βινίσιους τζούνιορ τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου, έφερε αντιδράσεις κατά βάσεις θετικές, αφού ο Βραζιλιάνος πέφτει συναπτώς θύμα ρατσισμού στην Ισπανία, σε όλα τα γήπεδα, όμως ο πάλαι ποτέ σπουδαίος Παραγουανός τερματοφύλακας Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ έχει αντίθετη γνώμη. Ο θρυλικός πορτιέρε με τα συνολικά 67 γκολ, που τον φέρνουν πίσω μόνο από τον Βραζιλιάνο Ροτζέριο Σένι στους αρχισκόρερ τερματοφύλακες όλων τον εποχών, έβαλε κατά του Βινίσιους, κατηγορώντας τον για... έλλειψη αρρενωπότητας

Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ κατά Βινίσιους τζούνιορ: Τον κατηγόρησε για προσβολές

Ο Βινίσιους τζούνιορ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ενώ έχει ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής Βραζιλίας για το ιδιαιτέρως γκλάμορους φιλικό με την Ισπανία στο "δικό" του, καθώς παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές που τον έχουν υπερασπιστεί και "λένε τα πράγματα που έλεγα εγώ", ενώ ξαναζήτησε από τους αρμόδιους φορείς να πάρουν τα μέτρα τους.  

Ο Τσιλαβέρτ, από την πλευρά του, δεν τον λυπήθηκε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ανάγοντας τους λυγμούς του 23χρονου Βραζιλιάνου σε ζήτημα... αρσενικού και αναπαράγοντας μια γνώριμη αλλά παρελθούσα γλώσσα: "Ψωμί και τσίρκο, ο πρώτος που προσβάλλει και επιτίθεται σε αντιπάλους είναι αυτός. Μην είσαι π@@@@@ς, το ποδόσφαιρο είναι για άντρες".