Ο Βινίσιους τζούνιορ ζήτησε από την UEFA και κάθε αρμόδιο φορέα την τιμωρία της Ατλέτικο Μαδρίτης, ύστερα από ένα βίντεο που δείχνει φερόμενους ως "οπαδούς" των "κολτσονέρος" να τον αποκαλούν "χιμπατζή" πριν τη ρεβάνς της φάσης των "16" του Champions League με την Ίντερ.

Ο Βίνι έχει βγει στον ανένδοτο και πια επισημαίνει όλες τις ρατσιστικές επιθέσεις προς το πρόσωπό του. Τον περυσινό Ιανουάριο, αξίζει να υπενθυμιστεί, οι οπαδοί της Ατλέτικο κρέμασαν κούκλα σε γέφυρα της Μαδρίτης, στην οποία ανεγράφη το όνομα του Βραζιλιάνου, ενώ δεν είναι οι μοναδικοί που μεγαλώνουν το ρατσιστικό απόστημα, το οποίο καταδυναστεύει την κοινωνία και το ανθρώπινο είδος, καθώς στο εκτός έδρας παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βαλένθια, στις 2 Μαρτίου, παιδάκι τον αποκάλεσε "μαϊμού". 



Βινίσιους τζούνιορ: Ζητάει την τιμωρία της Ατλέτικο


Στο "Μεστάγια", άλλωστε, ήταν, τον Μάιο του 2023, που ο Βινίσιους δέχθηκε μια τρομακτική ρατσιστική επίθεση ομαδόν, με αποτέλεσμα να επιζητάται η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, αλλά και να φανεί η ανημπορία της LaLiga, από την οποία τονίστηκε ότι δεν έχει η ίδια δικαιοδοσία να τιμωρεί συλλόγους για τέτοια ζητήματα. 

Από τη μεριά του, ο Βινίσιους παρέθεσε το βίντεο και έγραψε στην πλατφόρμα X: "Ελπίζω να έχετε ήδη σκεφτεί την τιμωρία τους. Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που συμβαίνει ακόμα και σε παιχνίδια που δεν είμαι παρών".