Αυτό το διάστημα της σεζόν, το να δηλώσει ο Έντι Ταβάρες ότι θέλει να φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ειδικά από τη στιγμή που ο Μάριο Χεζόνια θεωρείται, με τη "Marca" να επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της κάθε... τρεις μέρες, παίκτης του Παναθηναϊκού, θα ήταν μια πράξη που θα τίναζε στον αέρα την ισορροπία στους "μερένχες", οι οποίοι έχουν γίνει αντικειμενικά το φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague. Ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι ειπε ότι στόχος του είναι να παραμείνει στη Ρεάλ, τονίζοντας μάλιστα ότι θα παλέψει, ωστόσο δεν το είπε πειστικά, αφού σχολίασε πως το μέλλον είναι άδηλο. 

Ρεάλ Μαδρίτης: Οι διαφορές Ταβάρες και Χεζόνια


Η δήλωση, που είναι μια επανάληψη, έρχεται την ώρα που ο Χεζόνια έχει απορρίψει δύο προτάσεις ανανέωσης συμβολαίου, με τους Καστιγιάνους δημοσιογράφους να γράφουν ότι δεν δινει σημασία στα λεφτά, αλλά στο να νιώθει σημαντικός. Δεν βοηθά, πάντως, αυτό το αφήγημα το ότι τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός τού έχει κάνει πρόταση-μαμούθ, που η Ρεάλ δεν διατίθεται να ματσάρει. 

Για τον Ταβάρες, πάντως, δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για απόρριψη μιας πρότασης ανανέωσης, μάλλον, όμως, ο 32χρονος σέντερ, στην περίπτωση που οι συζητήσεις "στραβώσουν", ψάχνει για άλλοθι. 

Ο Ταβάρες συγκεκριμένα δήλωσε, μιλώντας και για τη Euroleague: "Στόχος μου είναι να παλέψω για να παραμείνω στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά το μέλλον δεν το γνωρίζει κανείς. Προς το παρόν πρέπει να είμαι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένος για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει τίτλους και μετά θα δούμε.

Πρέπει να ολοκληρώσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, να προετοιμαστούμε για τα playoffs και να διατηρηθούμε στο υψηλότερο επίπεδο για να φτάσουμε προετοιμασμένοι στα δύσκολα παιχνίδια. Δεν υπάρχουν προτιμήσεις για τον αντίπαλο στα playoffs. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι για να παίξουμε με όποιον βρεθεί στο δρόμο μας. Ο καθένας θα παίξει για τη ζωή του, δεν θα υπάρχει αδύναμος αντίπαλος".