Ο Τσάμπι Αλόνσο έγινε ένας από τους πλέον περιζήτητους προπονητές με βάση και την εντυπωσιακή του δουλειά στην Μπάγερ Λεβερκούζεν. Το όνομα του ακούστηκε μέχρι και για τις Λίβερπουλ, Μπάγερν Μονάχου.

Ωστόσο τελικάο Τσάμπι Αλόνσο θα συνεχίσει στον πάγκο της Μπάγερ Λεβερκούζεν, κάτι που είναι και επίσημο. Ο 42χρονος τεχνικός το ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (29/03) σε συνέντευξη Τύπου και έκλεισε με αυτόν τον τρόπο τις πόρτες στις υποψήφιες ομάδες που επιθυμούσαν την υπογραφή του.

"Είχα χρόνο να σκεφτώ σε αυτή τη διακοπή των πρωταθλημάτων. Είχα μια συνομιλία με τον πρόεδρο την περασμένη εβδομάδα και η απόφασή μου ελήφθη. Μένω στη Λεβερκούζεν. Αυτό είναι το μέρος που πρέπει να είμαι για μένα", είπε ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Λεβερκούζεν έως το 2026.

BREAKING: Xabi Alonso tells Bayern Munich he will stay at Bayer Leverkusen, reports Sky Germany


Στην συνέχεια επεσήμανε: "Η δουλειά μου στη Λεβερκούζεν δεν έχει τελειώσει. Θέλω να βοηθήσω τον σύλλογο, να βοηθήσω τους παίκτες να εξελιχθούν, το διοικητικό συμβούλιο είναι υπέροχο… όλα είναι φανταστικά εδώ. Είμαι ακόμα νέος προπονητής, αλλά νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη απόφαση για το μέλλον μου. Πήρα το χρόνο μου και είμαι σίγουρος γι' αυτό".

BREAKING: Liverpool expect Xabi Alonso to stay at Bayer Leverkusen


Ο Τσάμπι Αλόνσο έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία και να κλείσει 31 χρόνια χωρίς τίτλους στη Λεβερκούζεν. Μόνο 15 παιχνίδια τον χωρίζουν από την κατάκτηση της Bundesliga, του Κυπέλλου Γερμανίας ή ακόμη και του Europa League.