Τελείωσε η 32η αγωνιστική της Euroleague και σε ό,τι αφορά την πρώτη τετράδα τα πράγματα μάλλον ξεκαθαρίστηκαν, με τον Παναθηναϊκό να περνά άβροχοις ποσί από την Μπολόνια και να νίκα τη Βίρτους 81-79. Οι "πράσινοι" πλέον έχουν τον πρώτο λόγο για τη δεύτερη θέση και την αντάμωση με τη μία από τις δύο ομάδες που θα βγουν από τα play-in. 

Ο Παναθηναϊκός έχει να πάει στο Μόναχο για να παίξει με την Μπάγερν, η οποία είναι αποκλεισμένη, την επόμενη Παρασκευή, ενώ την τελευταία εβδομάδα υποδέχεται την Άλμπα Βερολίνου, οπότε, αφού πρόκειται για μία ομάδα που νίκησε στη σειρά Μπαρτσελόνα και Βίρτους Μπολόνια εντός έδρας, μπορεί να κάνει το δύο στα δύο και να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση. 


Virtus-Panathinaikos | Round 32 Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague



Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός, πιθανότατα μετά το πέρας της προτελευταίας αγωνιστικής της Euroleague, θα γίνει κοινωνός δύο καταστάσεων: πρώτον, ότι αποκλείεται να μπει στην τετράδα και δεύτερον ότι δεν θα κινδυνεύσει με είσοδο στα play-in, αφού ουσιαστικά χρειάζεται μία νίκη, με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι στις 4 Απριλίου ή με τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ στις 12 του μήνα, για να γλιτώσει την έβδομη θέση. Αυτό μπορεί να γίνει ευκολότερα, αν χάσει η Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα την 33η αγωνιστική. 

Αν συμβεί αυτό, ακόμα και το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, η οποία νίκησε 103-68 την Άλμπα Βερολίνου στην ιστορική βραδιά του Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις, στο ΣΕΦ μπορεί να είναι αδιάφορο, υπό την έννοια ότι δεν θα διακυβεύεται ούτε η είσοδος στην τετράδα ούτε ο κίνδυνος υποβιβασμού στα play-in. Η Φενέρ έχει καλύτερο average με τη Μακάμπι, οπότε έχει ματς στο χέρι, όμως το πρόγραμμά της είναι δύσκολο, μια και παίζει πριν το ΣΕΦ εντός έδρας με την Αναντολού Εφές. 

Fenerbahce Beko Istanbul-ALBA Berlin | Round 32 Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague


Η Βίρτους, από την πλευρά της, μπορεί να κινδυνέψει να χάσει το πλεονέκτημα έδρας στα play-in. Η πέμπτη διαδοχική ήττα της την φέρνει στο 17-15 και η Μπασκόνια την ακολουθεί στο 16-16. Ακόμα κι αν η Βίρτους ηττηθεί στο Μιλάνο και η Μπασκόνια νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, οι Ιταλοί θα κρατήσουν το προβάδισμα, αφού υποδέχονται τους Βάσκους στη "Virtus Segafreddo Arena" και πρέπει να νικήσουν για να παραμείνουν όγδοοι. Το σίγουρο είναι ότι δεν προλαβαίνουν την έβδομη θέση, αφού ακόμα και να προλάβουν στο 19-15 τη Μακάμπι, υστερούν στα μεταξύ τους παιχνίδια. 

Η Αναντολού Εφές είναι δέκατη, με ένα ματς κάτω από την Μπασκόνια, της οποίας υπερτερεί στην ταυτόχρονη παρουσία. Από την άλλη, όμως, υστερεί και των τεσσάρων που έχουν 14-18, δηλαδή της Ζάλγκιρις, της Αρμάνι, της Παρτίζαν και της Βαλένθια, οι οποίες θα παίξουν τις... ζωές τους για τη δέκατη θέση. Από τη μεριά της, όμως, η Εφές αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας την επόμενη αγωνιστική. 

Σε ό,τι αφορά τη Ρεάλ Μαδρίτης, πρωτοπόρο σίγουρη από καιρό στην κατάταξη, πειραματίζεται και αυτό αποδείχθηκε με τον Ερυθρό Αστέρα εντός έδρας, ένα ματς που νίκησε 101-94 με σερί 8-1 στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα. 


Real-Zvezda | Round 32 Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague


Euroleague: Οι διπλές παρουσίες στην κατάταξη 

Τι γίνεται για τις τέσσερις ομάδες (2-5) σε περίπτωση που υπάρχει διπλή παρουσία στην κατάταξη;

Παναθηναϊκός: Πάνω από Μονακό, κάτω από Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε, ίσα με την Μπαρτσελόνα.

Μονακό: Πάνω από την Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό, κάτω από τον Παναθηναϊκό και τη Φενέρμπαχτσε.

Μπαρτσελόνα: Κάτω από τη Μονακό και τη Φενέρμπαχτσε, πάνω από τον Ολυμπιακό, ίσα με τον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός: Εκκρεμεί της Φενέρμπαχτσε, πάνω από τον Παναθηναϊκό, κάτω από τη Μονακό και την Μπαρτσελόνα.

Φενέρμπαχτσε: Εκκρεμεί του Ολυμπιακού, πάνω από την Μπαρτσελόνα, τον Παναθηναϊκό και τη Μονακό.


Τι γίνεται με τις έξι ομάδες (8-14) που διεκδικούν την ένατη και τη δέκατη θέση σε περίπτωση διπλής παρουσίας στην κατάταξη;

Μπασκόνια: Πάνω από την Αρμάνι Μιλάνο, κάτω από τις Αναντολού Εφές, Ζάλγκιρις Κάουνας, Παρτίζαν Βελιγραδίου και Βαλένθια. 

Αναντολού Εφές: Πάνω από την Μπασκόνια, κάτω από τις Ζάλγκιρις Κάουνας, Αρμάνι Μιλάνο, Παρτίζαν Βελιγραδίου και Βαλένθια. 

Ζάλγκιρις Κάουνας: Πάνω από τις Μπασκόνια, Αναντολού Εφές και Αρμάνι Μιλάνο, κάτω από τις Παρτίζαν Βελιγραδίου και Βαλένθια. 

Αρμάνι Μιλάνο: Πάνω από τις Αναντολού Εφές και Βαλένθια, κάτω από τις Μπασκόνια, Ζάλγκιρις Κάουνας και Παρτίζαν. 

Παρτίζαν Βελιγραδίου: Εκκρεμεί της Βαλένθια, πάνω από τις Μπασκόνια, Αναντολού Εφές, Ζάλγκιρις Κάουνας και Αρμάνι Μιλάνο. 

Βαλένθια: Εκκρεμεί της Παρτίζαν Βελιγραδίου, πάνω από τις Μπασκόνια, Αναντολού Εφές και Ζάλγκιρις Κάουνας, κάτω από την Αρμάνι Μιλάνο. 

Euroleague: Το πρόγραμμα των πέντε (2-6) ως το τέλος


Παναθηναϊκός: 5 Απριλίου Μπάγερν εκτός, 11 Απριλίου Άλμπα εντός.

Μονακό: 4 Απριλίου Ζάλγκιρις εντός, 11 Απριλίου Μπάγερν εντός.

Μπαρτσελόνα: 4 Απριλίου Μακάμπι εντός, 12 Απριλίου Βιλερμπάν εκτός.

Ολυμπιακός: 4 Απριλίου Ερυθρός Αστέρας εκτός, 12 Απριλίου Φενέρμπαχτσε εντός.

Φενέρμπαχτσε: 5 Απριλίου Εφές εντός, 12 Απριλίου Ολυμπιακός εκτός.

Euroleague: Το πρόγραμμα των έξι (9-14) ως το τέλος

Μπασκόνια: Ρεάλ Μαδρίτης εκτός, Βίρτους Μπολόνια εκτός. 

Αναντολού Εφές: Φενέρμπαχτσε εκτός, Ερυθρός Αστέρας εντός. 

Ζάλγκιρις Κάουνας: Μονακό εκτός, Ρεάλ Μαδρίτης εντός. 

Αρμάνι Μιλάνο: Βίρτους Μπολόνια εντός, Μακάμπι Τελ Αβίβ εκτός. 

Παρτίζαν Βελιγραδίου: Άλμπα Βερολίνου εκτός, Βαλένθια εντός. 

Βαλένθια: Βιλερμπάν εντός, Παρτίζαν Βελιγραδίου εκτός. 

Το πανόραμα της Euroleague


Τα αποτελέσματα (32η αγωνιστική): Ρεάλ Μαδρίτης-Ερυθρός Αστέρας 101-94, Βίρτους Μπολόνια-Παναθηναϊκός 79-81, Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα 79-87, Βιλερμπάν-Μονακό 77-87, Παρτίζαν Βελιγραδίου-Ολυμπιακός 69-74, Φενέρμπαχτσε-Άλμπα Βερολίνου 103-68, Μακάμπι Τελ Αβίβ-Βαλένθια 95-80, Μπασκόνια-Αναντολού Εφές 76-97, Ζάλγκιρις Κάουνας-Αρμάνι Μιλάνο 87-73.

Η κατάταξη (σε 32 παιχνίδια): Ρεάλ Μαδρίτης 26-6, Παναθηναϊκός 21-11, Μονακό 21-11, Μπαρτσελόνα 21-11, Ολυμπιακός 20-12, Φενέρμπαχτσε 20-12, Μακάμπι Τελ Αβίβ 19-13, Βίρτους Μπολόνια 17-15, Μπασκόνια 16-16, Αναντολού Εφές 15-17, Ζάλγκιρις Κάουνας 14-18, Αρμάνι Μιλάνο 14-18, Παρτίζαν Βελιγραδίου 14-18, Βαλένθια 14-18, Μπάγερν Μονάχου 13-19, Ερυθρός Αστέρας 11-21, Βιλερμπάν 7-25, Άλμπα Βερολίνου 5-27.


Το πρόγραμμα (33η αγωνιστική): Πέμπτη 4 Απριλίου: 20:00 Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός, Μονακό-Ζάλγκιρις Κάουνας, 21:30 Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ, Άλμπα Βερολίνου-Παρτίζαν Βελιγραδίου, 21:45 Βαλένθια-Βιλερμπάν. Παρασκεύη 5 Απρίλιου: 20:45 Φενέρμπαχτσε-Αναντολού Εφές, 21:30 Ρεάλ Μαδρίτης-Μπασκόνια, Μπάγερν Μονάχου-Παναθηναϊκός, Αρμάνι Μιλάνο-Βίρτους Μπολόνια.