Μια από τις πιο κρίσιμες αγωνιστικές των φετινών playoffs της Super League διεξάγεται το βράδυ της Κυριακής με τα αποτελέσματα των ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ να αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στις ισορροπίες της μάχης για την κατάκτηση του τίτλου.

Κοινό γνώρισμα των δύο ντέρμπι; Οι ομάδες που αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων των διοργανώσεων της UEFA υποδέχονται τις δύο ομάδες που εξακολουθούν να κουβαλάνε στη μασχάλη τους το ευρωπαϊκό καρπούζι και το καθήκον της εκπροσώπησης της χώρας μας στο Europa Conference League.

Δεύτερο χαρακτηριστικό και των δύο αναμετρήσεων που δεσπόζουν στο σημερινό πρόγραμμα της Super League, αλλά και στις τηλεοπτικές αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας; Ότι οι φιλοξενούμενοι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν “χτίσει” μια εξαιρετική μίνι παράδοση στις έδρες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Το αήττητο του Ολυμπιακού στην "Opap Arena" για τη Super League 

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα επισκεφτεί για τρίτη φορά στο πλαίσιο του πρωταθλήματος τη νεόκτιστη “Opap Arena” – το γήπεδο που φιλοδοξεί να επισκεφτεί φέτος… άλλη μία φορά για να αγωνιστεί στον τελικό του Europa Conference League – και μέχρι στιγμής δεν έχει γευτεί την ήττα.

Στην περσινή σεζόν οι δύο “ερυθρόλευκες” επισκέψεις στην έδρα της ΑΕΚ ολοκληρώθηκαν με ένα διπλό και μία ισοπαλία, ενώ και φέτος παρά το μέτριο ξεκίνημα στη χρονιά, οι Πειραιώτες και πάλι απέσπασαν το βαθμό της ισοπαλίας στη “φλεγόμενη” Νέα Φιλαδέλφεια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cvlfnru60xe9)

Η μοναδική νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στην “Αγιά Σοφιά” επιτεύχθηκε πέρσι για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το σερί του ΠΑΟΚ στο "Απόστολος Νικολαϊδης" για το πρωτάθλημα

Ανάλογες επιδόσεις, όμως, εμφανίζει και ο ΠΑΟΚ στο “Απόστολος Νικολαΐδης”. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” έχει να ηττηθεί στην έδρα του Παναθηναϊκού από τις 3 Απριλίου 2022 όταν οι “πράσινοι” επικράτησαν με 2-1 για την 3η αγωνιστική των playoffs.

Ακολούθησαν τρία παιχνίδια (δύο πέρσι και ένα φέτος) στα οποία οι Θεσσαλονικείς απέσπασαν δύο ισοπαλίες, ενώ πανηγύρισαν και ένα εκκωφαντικό διπλό με 3-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cpyzdk9hp8tt)

Τόσο στην “Opap Arena”, βέβαια, όσο και στο “Απόστολος Νικολαϊδης”, ποδόσφαιρο δεν θα παίξουν οι παραδόσεις, αλλά οι παίκτες των δύο ομάδων και τέσσερις εξαιρετικοί προπονητές που ξέρουν ότι μια νίκη μπορεί να εκτοξεύσει τις πιθανότητες για κατάκτηση του τίτλου και μία ήττα μπορεί να τους… πληγώσει “θανάσιμα”.

Οι μεταδόσεις των σημερινών αγώνων των playoffs της Super League

18.00 Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ Cosmote Sport 2
20.30
ΑΕΚ Ολυμπιακός Cosmote Sport 1
20.30
Άρης Λαμία Novasports Prime

Η βαθμολογία των playoffs της Super League

1.
ΑΕΚ 62
2. ΠΑΟΚ 60
3. Παναθηναϊκός 59
4. Ολυμπιακός 57
5. Άρης 45
6. Λαμία 34