Η Λίβερπουλ έσπασε την κατάρα τεσσάρων παιχνιδιών χωρίς νίκη απέναντι στην Μπράιτον και επέστρεψε στην κορυφή της Premier League, λίγη ώρα πριν το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ. Οι "Κόκκινοι" ήταν καθηλωτικοί καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με τον Μακ Άλιστερ να είναι πραγματικά απίθανος έχοντας τις απαντήσεις σε ότι σχεδίαζε ο πρώην (και υποψήφιος νυν) προπονητής του, Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι. Τη διαφορά όμως την έκανε ο Σαλάχ ο οποίος ακόμη και στην άστοχη μέρα του έδωσε την ασίστ για το 1-1 του Ντίαζ και πέτυχε ο ίδιος το 2-1 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. 

Προηγήθηκε νωρίς με Γουέλμπεκ η Μπράιτον, ισοφάρισε με Ντίαζ η Λίβερπουλ, έχανε τα πάντα ο Σαλάχ

Η Μπράιτον ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Γουέλμπεκ να εκμεταλλεύεται αμυντική αδράνεια των "Κόκκινων" με αυτό το γκολ να αποδεικνύεται ευεργετικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Η ομάδα του Κλοπ έγινε σαφώς πιο επιθετική και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες στην εστία του Φερμπρούγκεν. Ο Μακ Άλιστερ ήταν φανταστικός βγάζοντας τη μία φοβερή πάσα μετά την άλλη στον Σαλάχ όμως ο Αιγύπτιος δεν ήταν στη μέρα του εκτελεστικά.

Παρ' όλα αυτά εκείνος ήταν που παίρνοντας μια δεύτερη μπάλα, έβγαλε τετ α τετ τον Ντίαζ ο οποίος ισοφάρισε στο 27'. Οι "Γλάροι" προσπάθησαν να κλείσουν τους χώρους στον άξονα όμως όσο πέρναγε η ώρα, αυξάνονταν και οι επελάσεις του Μπράντλεϊ από δεξιά. Η ομάδα του Ντε Τσέρμπι απείλησε μόλις μια φορά πέραν του γρήγορου γκολ της, πάλι με τον Γουέλμπεκ στο 30'. Με 14 τελικές (4 εντός εστίας) έκλεισαν το ημίχρονο οι γηπεδούχοι με τον Σαλάχ να σπαταλά της 7 από αυτές ενώ η ομάδα του Κλοπ διαμαρτύρεται για επικίνδυνο μαρκάρισμα του Γκρος στον Μακ Άλιστερ το οποίο τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα. 

Ο Σαλάχ επιτέλους σκόραρε για τη Λίβερπουλ - Μαγικός Μακ Άλιστερ κόντρα στην πρώην ομάδα του

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπράιτον μπήκε πιο διαβασμένη στην άμυνα. Όμως ο Μακ Άλιστερ είχε την απάντηση σε κάθε πλάνο του πρώην προπονητή του. Η Λίβερπουλ απείλησε ξανά με Σαλάχ, Σομποσλάι, Νούνιεζ κατά σειρά και εν τέλει ανταμείφθηκε με τον Σαλάχ να σκοράρει επιτέλους μετά από άλλη μια μαγική πάσα του Μακ Άλιστερ. Λίγα λεπτά αργότερα ακυρώθηκε για... χιλιοστά γκολ του Ντίαζ με την Μπράιτον να μένει στο παιχνίδι.

 Οι "Γλάροι" αφού κρατούσαν το σκορ στο εύθραυστο 2-1, απείλησαν εις διπλούν από στατικές φάσεις με τον Ντανκ, όμως ο Κέλεχερ ήταν πανέτοιμος. Ο Άνταμ Λαλάνα λίγο έλειψε να γίνει ήρωας κόντρα στην πρώην ομάδα του όμως αστόχησε σε τετ α τετ στο 85'. Στο 90' ο Φερμπρούγκεν στέρησε το δεύτερο γκολ του Σαλάχ με απίθανη επέμβαση κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον στις καθυστερήσεις. Κέλεχερ και Φερμπρούγκεν είχαν τις απαντήσεις σε όποια τελική ήρθε προς την εστία τους και κάπως έτσι το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.