Ο Μικέλ Αρτέτα κατέβασε την Άρσεναλ με στόχο να μη δεχθεί γκολ και το κατάφερε στον απόλυτο βαθμό με τους "Κανονιέρηδες" να παίρνουν λευκή ισοπαλία στο "Etihad" από την Μάντσεστερ Σίτι. Γκάμπριελ και Σαλίμπα κατάπιαν τον Χάαλαντ, Ρόντρι και Ράις δικαιολόγησαν το γιατί θεωρούνται οι κορυφαίοι αμυντικοί χαφ του πλανήτη αλλά πλέον και οι δύο ομάδες περιμένουν ένα... γλίστρημα καθώς η Λίβερπουλ απολαμβάνει ξανά την μοναξιά της κορυφής της Premier League όντας στο +2 από την Άρσεναλ και το +3 από τη Μάντσεστερ Σίτι μετά την νίκη της νωρίτερα επί της Μπράιτον. Στις 8 νίκες σταμάτησε το σερί της ομάδας του Αρτέτα, πρώτη εντός έδρας ισοπαλία μετά το 2022 για την ομάδα του Γκουαρδιόλα.

Χωρίς γκολ στο πρώτο ημίχρονο Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ σε "σόου" των δύο κορυφαίων αμυντικών χαφ του πλανήτη στο πρώτο ημίχρονο

Όπως ήταν αναμενόμενο, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ είχαν παραταχθεί με απόλυτο στόχο να εμποδίσουν η μία το παιχνίδι της άλλης. Οι "Κανονιέρηδες" βρήκαν δύο σημαντικές φάσεις με τον Ζεσούς ο οποίος έπαιζε ως αριστερό εξτρέμ με τον Μαρτινέλι να μένει στον πάγκο όπως και ο Τροσάρ ενώ από την άλλη οι "Πολίτες" είχαν τη σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου με τον Άκε να αστοχεί μέσα από τη μικρή περιοχή έπειτα από κόρνερ του Ντε Μπρόινε.

Ο Ολλανδός ήταν ακόμη πιο άτυχος καθώς αποχώρησε στο 27' λόγω τραυματισμού με τον Ρίκο Λιούις να παίρνει τη θέση του και τον Ακάνζι να γίνεται στόπερ στο πλάι του Ντίαζ. Γενικά η αμυντική προσήλωση των ομάδων ήταν εξαιρετική όμως τη διαφορά έκαναν για ακόμη μια φορά οι κορυφαίοι αμυντικοί χαφ του πλανήτη. Από τη μία ο Ρόδρι και από την άλλη ο Ράις έκοβαν όποια προσπάθεια αντεπίθεσης πήγαιναν να βγάλουν Ντε Μπρόινε και Όντεγκαρντ, αντίστοιχα, με το ημίχρονο να τελειώνει στο 0-0.

Γκάμπριελ και Σαλίμπα κατάπιαν τον Χάαλαντ, τεράστιες ευκαιρίες από τον Νορβηγό και τον Ζεσούς

Στο δεύτερο μέρος η Σίτι απείλησε κατευθείαν με σουτ του Κόβασιτς. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία όμως την έχασε η Άρσεναλ με τον Ζεσούς να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα σε κενή εστία μετά από γύρισμα του Σάκα.

Μετά τη μία ώρα παιχνιδιού ο Γκουαρδιόλα ανακάτεψε την τράπουλα βάζοντας Ντοκού και Γκρίλις στις θέσεις των Φόντεν και Κόβασιτς με τον Αρτέτα να απαντά άμεσα με Πάρτεϊ και Τομιγιάσου αντί των Ζορζίνιο και Κίβιορ. Αυτές οι αλλαγές έδωσαν μεγαλύτερη κυριαρχία στη Σίτι η οποία πίεζε όλο και περισσότερο ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων ο Σάκα έκανε το χειρότερο παιχνίδι του, γι' αυτό και ο Μαρτινέλι τον αντικατέστησε στο 78' (νωρίτερα είχε μπει ο Τροσάρ αντί του Ζεσούς).

Στο 84' ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχασε ασύλληπτη ευκαιρία πάλι μετά από κόρνερ με τη Σίτι να είναι καλύτερα προετοιμασμένη σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού ο οποίος και τη φετινή χρονιά είναι ο τομέας που κυριαρχεί η Άρσεναλ. Ο Τροσάρ απάντησε μετά από γρήγορη αντεπίθεση όμως η κατάληξη ήταν κατώτερη των προσδοκιών και κάπως έτσι το παιχνίδι παρέμεινε χωρίς τέρματα.